Wymiana sprzęgła 1,6TD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana sprzęgła 1,6TD
Czas na zmiane sprzęgła, stad też moje pytanie. Czy da sie wymienic sprzęgło bez opuszczania silnika, czy bedzie z tym jakis problem np. z wyciągnieciem go????
Czekam na wszelką pomoc...dzieki...
Ostatnio zmieniony ndz mar 15, 2009 11:22 przez MALY., łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Wymiana sprzęgła 1,6TD
sprawniej pujdzie Ci jak cały silnik opuścisz z 5-10cm ale i tak będzie ciężko chyba że masz lebiodkęMALY. pisze:Czas na zmiane sprzęgła, stad też moje pytanie. Czy da sie wymienic sprzęgło bez opuszczania silnika, czy bedzie z tym jakis problem np. z wyciągnieciem go????
piori pisze:lebiotkę, bo lebiodka to jakaś roślinka, właśnie szukałem o co Ci chodziło
wiesz literówki się zdarzają a mi chodziło o podnośnik linowy ( wciągarkę)
[ Dodano: 22 Mar 2009 14:05 ]
grzechotanie jest spowodowane tym że są już zużyte spręzyny tłumika drgań. pomoże tylko wymiana przynajmniej tarczy.piori pisze:Panowie, a w TDI 1Z będzie podobnie? Bo kurcze chyba sprzęgło w passacie mi się kończy, strasznie grzechocze po puszczeniu pedału i bardzo nisko bierze, aż czasem bieg zgrzytnie przy zmianie
a co do wysprzęglania to najprawdopobniej masz już lekko zapowietrzony układ wysprzęglający.