Centralny zamek "buczy" po zamknięciu / otwarciu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Centralny zamek "buczy" po zamknięciu / otwarciu
Witam serdecznie
Mam mały problem z centralnym zamkiem (zaznaczam że jest on oryginalny), mianowicie po otwarciu/zamknięciu nim drzwi, przez jakieś 20-25s słychać z centralki w bagażniku buczenie, tak jakby dalej chciał otwierać/zamykać drzwi.
Kilka razy zdarzyło się że nie zaryglował drzwi choć alarm się załączył.
Niepokoi mnie ten dźwięk i wole teraz zadziałać niż potem płakać nad popsuta centralą.
Ktoś się spotkał z taka usterka?
Z góry dzięki za pomoc
Mam mały problem z centralnym zamkiem (zaznaczam że jest on oryginalny), mianowicie po otwarciu/zamknięciu nim drzwi, przez jakieś 20-25s słychać z centralki w bagażniku buczenie, tak jakby dalej chciał otwierać/zamykać drzwi.
Kilka razy zdarzyło się że nie zaryglował drzwi choć alarm się załączył.
Niepokoi mnie ten dźwięk i wole teraz zadziałać niż potem płakać nad popsuta centralą.
Ktoś się spotkał z taka usterka?
Z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony wt mar 17, 2009 23:46 przez Saddam, łącznie zmieniany 1 raz.
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- ...radek...
- Użytkownik
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- marco96
- Mały gagatek
- Kontakt:
u mnie jak zamykam/otwieram to to tylko chwilke buczy 2-3 sek. i przestaje, jak tak dlugo buczy to fakt moze gdzies bys wezyk uszkodzony od pocisnienia i nie wytwaza potrzebnego podcisnienia aby zamknac...lepiej sprawdz bo pompka ci padnie jak bedzie tak dlugo chodzic za kazdym razem...zdejm plastik na tylnej klapie i zobaczysz, mozed gdzies przy pompce wezyk sie zsunal albo cos...
Mój GoffriQ TURBO'KLACZ MK3 1,9TDI 1Z BON JOVI
www.metamorfoza-zana.pl ...zapraszam...
www.metamorfoza-zana.pl ...zapraszam...
Odkryłem co jest przyczyną nieszczelności w układzie, przynajmniej tak mi się wydaje.
Po wyciągnięciu rurki z niebieskiego siłownika z białym wieczkiem, i zatkaniu jej palcem, cały układ zamyka się szybko i sprawnie.
Za co odpowiada tan siłownik? Klapa i wlew?
Jakieś wskazówki jak go szybko wymontować?
Po wyciągnięciu rurki z niebieskiego siłownika z białym wieczkiem, i zatkaniu jej palcem, cały układ zamyka się szybko i sprawnie.
Za co odpowiada tan siłownik? Klapa i wlew?
Jakieś wskazówki jak go szybko wymontować?
Witam.U mnie jest podobnie.Nie było tego buczenia do czasu gdy zrobiłem tylną klapę na gładko i otwieranie z pilota.Możliwe że jak rozbierali zamek to gdzieś tam węzyk jest nieszczelny.PozdrawiamSaddam pisze:Mam mały problem z centralnym zamkiem (zaznaczam że jest on oryginalny), mianowicie po otwarciu/zamknięciu nim drzwi, przez jakieś 20-25s słychać z centralki w bagażniku buczenie, tak jakby dalej chciał otwierać/zamykać drzwi.
Nie płacz kiedy odjadę....GOFER
masz dziurawy wezyk pewnie po stronie kierowcy bo tam najczesciej sie otwier drzwi - ja mialem nieszczelnosc w oprawie ktora siedzikaroserii na polaczeniu drzwi z nadwoziem taka gumowa harmonijkowa oslona gumowa- ja zrobilem polaczenie wykorzystujac kawalek trojnika od spryskiwacza - wydluzylem przez to wezyk i zrobilem jakby obejscie tej nieszczelnosci