Wymiana rozrządu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana rozrządu
Witam.
Przejechałem golfem IV z silnikiem 1.4 110000km. Ostatnio zmieniałem rozrząd gdy miał przejechane 55000km i mechanik powiedział powiedział mi, że powinienem jak najszybciej zrobić to ponownie, gdyż podobno wytrzymują one właśnie około 50000km.
Powinienem to zrobić, czy mogę jeszcze parę kilometrów zrobić?
Będę wdzięczny za opinie:)
Pozdrawiam.
Przejechałem golfem IV z silnikiem 1.4 110000km. Ostatnio zmieniałem rozrząd gdy miał przejechane 55000km i mechanik powiedział powiedział mi, że powinienem jak najszybciej zrobić to ponownie, gdyż podobno wytrzymują one właśnie około 50000km.
Powinienem to zrobić, czy mogę jeszcze parę kilometrów zrobić?
Będę wdzięczny za opinie:)
Pozdrawiam.
- FILIP_1988
- Ma gadane
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
coś koło tego co CI napisał kolega z tym ze jemu mechanik na prawde wziął mało za tą robotędiegoo1 pisze:Montano napisał/a:
Witam mam golfa !.9 TDi i na liczniku 212000km ale nie wiem kiedy poprzednio wymieniany był rozżąd. Czy wymieniać go? i ile to mniej wiecej kosztuje?
Witam.
Ja wymieniałem u siebie w 1.9 TDI ostatnio.
Koszt części 680zł + 120zł mechanik.
Pasek Conti
Rolki SKF
Pompa wody Rouville
Więc jak masz pompe wody do wymiany to licz ok 900zł jak nie to koło 600zł
Montano, jak nie masz pewności do rozrządu to lepiej go wymień !!
Wymieniałem dzisiaj rozrząd w silniku AHF czyli 110 km - koszt części razem z pompa wyniósł mnie 900 zł a za robotę mechanik policzył sobie 200. Mam pytanko bo sam juz nie wiem co ile zmienia sie rozrząd jedni mówią ze 60 drudzy zaś ze co 90. W sklad mojego zestawu wchodzil pasek conti 4 rolki revilla i pompa revilla + uszczelka na wałekTo_mas pisze:coś koło tego co CI napisał kolega z tym ze jemu mechanik na prawde wziął mało za tą robotędiegoo1 pisze:Montano napisał/a:
Witam mam golfa !.9 TDi i na liczniku 212000km ale nie wiem kiedy poprzednio wymieniany był rozżąd. Czy wymieniać go? i ile to mniej wiecej kosztuje?
Witam.
Ja wymieniałem u siebie w 1.9 TDI ostatnio.
Koszt części 680zł + 120zł mechanik.
Pasek Conti
Rolki SKF
Pompa wody Rouville
Więc jak masz pompe wody do wymiany to licz ok 900zł jak nie to koło 600zł
Montano, jak nie masz pewności do rozrządu to lepiej go wymień !!
Pozdrawiam