Antena na dachu od radia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Antena na dachu od radia
Witam,
Czy spotkal sie ktos moze z przypadkiem zeby antena na dachu od radia podczas jazdy wydawala swist? Jest to antena zamontowana fabrycznie. Czasami slychac ja jadac 80km/h ale w bardziej wietrzne dni juz od 50km/h.
Po wykreceniu bata i swist zniknal - wiec obstawiam ze to antena.
Czy spotkal sie ktos moze z przypadkiem zeby antena na dachu od radia podczas jazdy wydawala swist? Jest to antena zamontowana fabrycznie. Czasami slychac ja jadac 80km/h ale w bardziej wietrzne dni juz od 50km/h.
Po wykreceniu bata i swist zniknal - wiec obstawiam ze to antena.
U mnie nic nie świszczy. Miałem ten bat w opłakanym stanie, więc wymieniłem na jakąś tanioche z allegro - radio dalej działa jak działało, antena nie jest już "poobgryzana", i nadal nic nie świszczy. U mnie powyżej 120 jakoś zaczyna być głośno - kiepska aerodynamika (bora - więc patrząc na kształt powinna mieć mniejszy Cx i mniej hałasować niż golf). Może lusterka Ci świszczą? Są tam takie małe szczeliny na dole. Szczerze powiem, że jechałem vectrą z cb na dachu, i to ok. 180km/h, i antena nie świszczała
A moze ktos wrzucic fotke bata od anteny - moze moj bat to jakas podroba i dlatego jest taki efekt? Czytalem ze ktos na antene CB mial podobny problem. Po wymianie na grubszy bat problem rozwiazal sie.
Ostatnio zmieniony śr lut 25, 2009 16:55 przez NiCom, łącznie zmieniany 1 raz.
Wygląda to mniej więcej tak
http://www.allegro.pl/item559561813_bat ... nt_m5.html
Ja kiedyś kupiłem najtańszy bat jaki znalazłem na allegro, za kilkanaście zł, wygląda jak oryginał, nie świszczy.
http://www.allegro.pl/item559561813_bat ... nt_m5.html
Ja kiedyś kupiłem najtańszy bat jaki znalazłem na allegro, za kilkanaście zł, wygląda jak oryginał, nie świszczy.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
...wicher wieje
... mam podobne efekty dzwiękowe i tez doszedlem ze te swisty od anteny dochodzą,a niektorzy twierdzili ze to gdzies w begazniku hula wiatr
Zamowilem antene i okazuje sie ze nie pasuje bez przerobek.
Czy ktos moze mi powiedziec gdzie kupie przewod z odpowiednia koncowka?
W zalaczeniu zdjecia tego co potrzebuje:
Koncowka w antenie ktora kupilem:
Takie koncowki mam u siebie (niestety zdjecia malo ostre):
A tu zdjecie prawidlowo polaczonego kabla antenowego i przedluzacza do radia
Czy ktos moze mi powiedziec gdzie kupie przewod z odpowiednia koncowka?
W zalaczeniu zdjecia tego co potrzebuje:
Koncowka w antenie ktora kupilem:
Takie koncowki mam u siebie (niestety zdjecia malo ostre):
A tu zdjecie prawidlowo polaczonego kabla antenowego i przedluzacza do radia