Witam wszystkich forumowiczów!
To jest mój pierwszy post na tym forum.
Mam taki problem że mam wode w kabinie ale tylko pod nogami pasażera! ? Szukałem na forum podobnych tematów ale znalazłem tylko problem jak cieknie po stronie kierowcy. U mnie jest odwrotnie, po stronie kierowcy mam suchutko a po stronie pasażera jak spadnie deszcz to nawet 1 cm wody! Nie mam szyberdachu, drzwiami nie leci. mam wrażenie że leci nawiewem na nogi od strony kierowcy, dodatkowo jadąc mam wrażenie jak nawiew wezmę na 3 to przez pewien czas słyszę jakby woda się przelewała.
Nie mam tylko pojęcia gdzie szukać "dziury". Zastanawia mnie fakt ze zasłonka filtra pyłkowego jest pęknięta. Czy przez to może lecieć i yto jest przyczyna. Nic innego mi nie przychodzi do głowy.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie.
woda ale po stronie pasażera
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
a masz może klimatyzację?
jeśli tak to prawdopodobnie masz zatkany odpływ wody która skrapla się na parowniku
jeśli tak to prawdopodobnie masz zatkany odpływ wody która skrapla się na parowniku
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
masz po prostu zatkany kanał który jest w rogu błotnika od środka. woda która spływa z szyby powinna płynąć kanałem pod nadkole a u ciebie gromadzi się i spływa przez dopływ powietrza do kabiny przez wentylator stąd chlepaie. możesz w suchy dzień wlać wodę na róg podszybia i zobaczyć czy spłynęła pod nadkolem. a jak nie to masz problem bo do wymiany nagrzewnica. jeszcze sprawdź zapach i smak wody w kabinie oczywiście jak jeździsz na płynie a nie na wodzie. pozdro
Witam.
Moim zdaniem woda dostaje się właśnie przez filtr kabinowy ale również warto sprawdzić te wspomniane wcześniej odpływy. Może ich przeczyszczenie pomoże.
Ja również borykam się z problemem wody w środku. U mnie zbiera się za fotelem pasażera i już raz odpływy były czyszczone. Uszczelki w drzwiach jak nowe, korki w podłodze zalepione a woda w środku. Dostałem szału jak to znowu zobaczyłem. Nie wiem gdzie szukać. Może źle wklejona szyba? Chociaż moja wygląda na oryginał.
pozdro
Moim zdaniem woda dostaje się właśnie przez filtr kabinowy ale również warto sprawdzić te wspomniane wcześniej odpływy. Może ich przeczyszczenie pomoże.
Ja również borykam się z problemem wody w środku. U mnie zbiera się za fotelem pasażera i już raz odpływy były czyszczone. Uszczelki w drzwiach jak nowe, korki w podłodze zalepione a woda w środku. Dostałem szału jak to znowu zobaczyłem. Nie wiem gdzie szukać. Może źle wklejona szyba? Chociaż moja wygląda na oryginał.
pozdro
Czarna bestia
miałem tak samo a skapnąłem się dopiero przy zmianie chodników na gumowe. Przyczyna: przy zmianie filtra kabinowego ciężko właziła mi pokrywa tego filtra i przy zakładaniu musiała pęknąć. Woda leciała przez pęknięcie, przez filtr, kanałem nawiewu na stronę pasażera, zmiana plasiku ( chyba 30zł w ASO) i mam suchoblanton pisze:po stronie pasażera jak spadnie deszcz to nawet 1 cm wody
[b]148KM/326Nm[/b]