Ile kto wyciągnął z silnika AAZ
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
Witam wszystkich, zaznaczam ze jestem nowy, moze troche z innej beczki ale moze ktos mi pomoze. jakis 2 miesiace temu wymienilem sprzeglo w moim aaz na LUK. caly czas szarpalo ale nie o to chodzi,jakis miesiac temu dzieki lektorze forum:) zajalem sie moim silnikiem i nabylem boost pin od kolegi z forum, podkrecilem mojego garretta t2 na 1.1 bara,pin mialem obrocony tym najmniejszym wcieciem, woz szedl super naprawde ale ja zaczalem grzebac i krecic tym pinem jak stukniety, no i teraz-pin obrocony o 90 stopni i dawka zwiekszona o 1/4 obr cisnienie na doladowania 1.2 bara, sedno sprawy,jadac na 2biego tak 1500obr depne do dechy auto duzo gorzej daje rade jak na poczatku,tak jakby obr rosly a predkosc nieproporcjonalnie,pytanie moje czy to mozliwe zeby takie male mody zalatwily sprzeglo???? troche sie rozpisalem ale juz sam nie wiem co myslec, wiem ze jest tu nie jeden jak nie wszystki modowane tdeki wiec prosze o rade i opinie,z gory dzx
AAZ+boost pin+dawka+mbc 1.2bara+gov mod=:):):):):):):):)
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Bardzo możliwe, sprzęglła w TD są niezbyt mocne, i po podniesieniu mocy często padają, szczególnie jak w zakresie małych prędkości obrotowych dołożymy dużo momentu obr.marten1981 pisze:czy to mozliwe zeby takie male mody zalatwily sprzeglo????
topbrakes.pl
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
hmmm no to mnie teraz przybiles lekko.... mialem na dniach wymieniac sprzeglo u siebie na LUKa, bo moje juz sie slizga i przy wiekszym butowaniu "posmiarduje" lekkoBardzo możliwe, sprzęglła w TD są niezbyt mocne, i po podniesieniu mocy często padają, szczególnie jak w zakresie małych prędkości obrotowych dołożymy dużo momentu obr.
sa jakies godne polecenia ?? moze inaczej...widze po opisie, ze masz takie mody do jakich ja daze, tak wiec jakie Ty masz sprzeglo u siebie ??
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
obecnie mam sachsa, to już drugie moje sprzęgło, zaczeło sie sypać po ok 5000 km, i kwalifikuje sie do wymiany[tym razem prawdopodobnie docisk]lenczek pisze:sa jakies godne polecenia ?? moze inaczej...widze po opisie, ze masz takie mody do jakich ja daze, tak wiec jakie Ty masz sprzeglo u siebie ??
niestety do TD nie ma zabardzo nic mocniejszego..
topbrakes.pl
-
- Nowicjusz
no to mnie chlopaki zmartwiliscie , i co teraz zrobic???moze jakies mocniejsze sprzeglo, niech ktos sie wypowie co moze spasowac i na tym sie pojezdzi..ktos swego czasu na forum pisal ze Luk sie strasznie popsul,duzo reklamacji....a co myslicie o tym szarpaniu przy ruszaniu z miejsca???zaznacze ze poduchy wszystkie zmienione zostaly tak na wszelki wypadek,na starym sprzegle tego nie mialem...acha poduchy 4max czyli dolna polka..hmmm ciezka sprawa z tym moim wentylem, tak fajnie juz sie smigalo...acha i jeszcze bardzo jak dla mnie wazne pytanie,moze glupie ale musze wiedziec...mianowicie czy po tych moich modach tzn pin+dawka+1.2bara na turbo nalezaloby ustawic kat wtrysku???jak tak to na ile najlepiej...z gory dzx...pozdrawiam
AAZ+boost pin+dawka+mbc 1.2bara+gov mod=:):):):):):):):)
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
książka serwisowa mówi: 0,9 [0,83 do 0,97], na vwdiesel.net piszą że do modzonego AAZ: 1,00 do 1,05.marten1981 pisze:nalezaloby ustawic kat wtrysku???jak tak to na ile najlepiej...
m.in. z racji obniżenia EGT.
topbrakes.pl
wlasnie ,,jesli'' a wiekszosc niema wbitego, ja jeszcze z takim sie nie spotkalem co by mial, byc moze najnowsze diesle juz maja (tego niewiem) i tego nie negujekaczor4011 pisze:tu sie nie zgodze, jesli w dowod wbity jest kat to musi byc(oczywiscie teoretycznie, moze byc sama pucha ) nie ma czegos takiego ze w benie musi byc a w dieslu nieantojuja pisze:w dieslach KAT jest nie obowiazkowy i nikt sie nie przyczepi
- kaczor4011
- Forumowy spamer :)
w wielu autach glownie sprowadzonych z zagranicy (m. in. ibiza 99' mk3 96' vento 92' mk2 92') z dieslem pod macha widzialem wlasnie wpis KATALIZATOR , mysle ze wpisy sa ,,przepisane'' ze starego dowodu lub dopisuje je diagnosta na pierwszym przegladzieantojuja pisze:wlasnie ,,jesli'' a wiekszosc niema wbitego
golf mk3 1.8 -> 1.4 TDI http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=458986
polo 6n2 1.4 TDI http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2918729#2918729
golf mk2 1.6 TD -> 1.9D US style http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=866160#866160
polo 6n2 1.4 TDI http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2918729#2918729
golf mk2 1.6 TD -> 1.9D US style http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=866160#866160
-
- Nowicjusz
dzieki wielkie za info o to mi chodzilo wlasnie, wreszcie konkretna odpowiedz..czyli tak jakby bedzie troszke twardziej pracowal tak??..pozdroandrew.zbyrko pisze:książka serwisowa mówi: 0,9 [0,83 do 0,97], na vwdiesel.net piszą że do modzonego AAZ: 1,00 do 1,05.marten1981 pisze:nalezaloby ustawic kat wtrysku???jak tak to na ile najlepiej...
m.in. z racji obniżenia EGT.
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
widzisz ja moja Ize sciagnalem w 2003r osobiscie z belgi i niemam takiego wpisukaczor4011 pisze:w wielu autach glownie sprowadzonych z zagranicy (m. in. ibiza 99' mk3 96' vento 92' mk2 92') z dieslem pod macha widzialem wlasnie wpis KATALIZATOR , mysle ze wpisy sa ,,przepisane'' ze starego dowodu lub dopisuje je diagnosta na pierwszym przegladzieantojuja pisze:wlasnie ,,jesli'' a wiekszosc niema wbitego
Ostatnio zmieniony wt mar 24, 2009 22:15 przez antojuja, łącznie zmieniany 1 raz.