Ucieka płyn hamulcowy :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ucieka płyn hamulcowy :(
Witam wszystki wchodzacych na moj temat
Dzisiaj odpowietrzałem cały układ bo nie bylo mnie miesiąc i wyciekł płyn hamulcowy. Zauważyłem że płyn ucieka w momencie gdy ręczny jest zaciągnięty, jak go spuszcze to nie ucieka. Co to może być?
Dzisiaj odpowietrzałem cały układ bo nie bylo mnie miesiąc i wyciekł płyn hamulcowy. Zauważyłem że płyn ucieka w momencie gdy ręczny jest zaciągnięty, jak go spuszcze to nie ucieka. Co to może być?
Torreto
Na moje oko to zwyczajnie skonczyły sie juz albo tarcze hamulcowe albo bebny albo jedno i drugie. Jak zaciagasz reczny to rozchodzą sie cylinderki, a jak juz nie maja żadnego oporu w postaci bebna przcisnietego tarcza to wychodza ze swoich i tak juz nie pierwszej zapewne młodości prowadnic i wtedy zaczyna sie płyn wylewać z cylinderków hamulcowych.
Odkąd go kupilem to widzialem ze przy lince jest mokro. Zawsze dolewalem plynu ale myslalem ze dolewam go wraz z zuzyciem klockow, ale jak miesiac postal na recznym to ladnie zlecial. Z tylu mam tarcze, jak zaciagne reczny to widac jak plyn kapie. Co prawda powoli ale jak go zostawie na recznym to powoli nic nie bedzie Wydaje mi sie ze on kapie ze sroby ktora trzyma ta sprezyne.
Torreto
-
- Forum Master
-
- Forum Master
to się nazywa korektor hamowania, służy do zwiększania siły hamowania tylnich hamulców gdy auto jest z tyłu załadowanebirdo pisze:U mnie tez wyciekał płyn, a okazało się że z tyłu jest taki element do wspomagania hamowania (nie wiem jak fachowo to nazwać), ale są to jakieś tloczki, które są dociskane w wyniku hamowania. I tak nie było to szczelne, więc ciekło. Zobacz moę to to.
...