woda ale po stronie pasażera

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

blanton
Nowicjusz
Nowicjusz

woda ale po stronie pasażera

Post autor: blanton » ndz mar 22, 2009 23:51

Witam wszystkich forumowiczów!
To jest mój pierwszy post na tym forum.
Mam taki problem że mam wode w kabinie ale tylko pod nogami pasażera! ? Szukałem na forum podobnych tematów ale znalazłem tylko problem jak cieknie po stronie kierowcy. U mnie jest odwrotnie, po stronie kierowcy mam suchutko a po stronie pasażera jak spadnie deszcz to nawet 1 cm wody! Nie mam szyberdachu, drzwiami nie leci. mam wrażenie że leci nawiewem na nogi od strony kierowcy, dodatkowo jadąc mam wrażenie jak nawiew wezmę na 3 to przez pewien czas słyszę jakby woda się przelewała.
Nie mam tylko pojęcia gdzie szukać "dziury". Zastanawia mnie fakt ze zasłonka filtra pyłkowego jest pęknięta. Czy przez to może lecieć i yto jest przyczyna. Nic innego mi nie przychodzi do głowy.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie.

Awatar użytkownika
marek2907
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: marek2907 » pn mar 23, 2009 00:29

a masz może klimatyzację?
jeśli tak to prawdopodobnie masz zatkany odpływ wody która skrapla się na parowniku

[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]

Awatar użytkownika
molodyj21
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: molodyj21 » pn mar 23, 2009 00:36

masz po prostu zatkany kanał który jest w rogu błotnika od środka. woda która spływa z szyby powinna płynąć kanałem pod nadkole a u ciebie gromadzi się i spływa przez dopływ powietrza do kabiny przez wentylator stąd chlepaie. możesz w suchy dzień wlać wodę na róg podszybia i zobaczyć czy spłynęła pod nadkolem. a jak nie to masz problem bo do wymiany nagrzewnica. jeszcze sprawdź zapach i smak wody w kabinie oczywiście jak jeździsz na płynie a nie na wodzie. pozdro

maryoosh
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: maryoosh » wt mar 24, 2009 18:33

Witam.
Moim zdaniem woda dostaje się właśnie przez filtr kabinowy ale również warto sprawdzić te wspomniane wcześniej odpływy. Może ich przeczyszczenie pomoże.
Ja również borykam się z problemem wody w środku. U mnie zbiera się za fotelem pasażera i już raz odpływy były czyszczone. Uszczelki w drzwiach jak nowe, korki w podłodze zalepione a woda w środku. Dostałem szału jak to znowu zobaczyłem. Nie wiem gdzie szukać. Może źle wklejona szyba? Chociaż moja wygląda na oryginał.
pozdro

Czarna bestia

blanton
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: blanton » wt mar 24, 2009 18:38

Dzieki za informacje. mam Klimatyzacje. Sprawdzę odpływ tylko jak przestanie padać. :)
No i mam nadzieję ze to nie nagrzewnica, ale to jest normalna woda, nie płyn.

Awatar użytkownika
Oli
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Oli » śr mar 25, 2009 18:47

blanton pisze:po stronie pasażera jak spadnie deszcz to nawet 1 cm wody
miałem tak samo a skapnąłem się dopiero przy zmianie chodników na gumowe. Przyczyna: przy zmianie filtra kabinowego ciężko właziła mi pokrywa tego filtra i przy zakładaniu musiała pęknąć. Woda leciała przez pęknięcie, przez filtr, kanałem nawiewu na stronę pasażera, zmiana plasiku ( chyba 30zł w ASO) i mam sucho :bigok:

[b]148KM/326Nm[/b]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”