Lusterka zwykłe -> Lusterka elektryczne
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Lusterka zwykłe -> Lusterka elektryczne
Jak w tytule.
Mozna wyciagnac wnetrze zwykłych lusterek i zamontowac elektryczne wkłady i podpiac do karoseri - bedzie to działac?
Mozna załozyc centralny zamek zamiast zwykłych zamków?(3d)
pozdrawiam
Mozna wyciagnac wnetrze zwykłych lusterek i zamontowac elektryczne wkłady i podpiac do karoseri - bedzie to działac?
pozdrawiam
- lukaszvo84
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Fenomen89
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
mozna choc w Twoim przypadku lepszym rozwiazaniem bedzie chyba dokupienie uniwersalnego zestawu, np z scyzorykiemxynthos pisze:Mozna załozyc centralny zamek zamiast zwykłych zamków?(3d)
a lusterka - wystarczy wymienic srodek lusterek, podciagnac instalacje, wymienic moduly sterowania i bedzie gites
tu masz schemat w mk3: moze cos pomoze:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic5 ... ml#2903883
można - a nawet i szyby da się zrobić - kwestia kasy - ja zamontowałem central + elektrykę szyb + elektrykę luster + piloty scyzor - wszystko jak w orginale - na orginalnych podzespołach (krańcówka zamka maski jest nieorginalna - bo kosztuje tylko 8zł a nie 150 cały zamek na allegro)xynthos pisze:Mozna wyciagnac wnetrze zwykłych lusterek i zamontowac elektryczne wkłady i podpiac do karoseri - bedzie to działac?
można - a nawet i szyby da się zrobić - kwestia kasy - ja zamontowałem central + elektrykę szyb + elektrykę luster + piloty scyzor - wszystko jak w orginale - na orginalnych podzespołach (krańcówka zamka maski jest nieorginalna - bo kosztuje tylko 8zł a nie 150 cały zamek na allegro)[/quotegreg pisze:xynthos pisze:Mozna wyciagnac wnetrze zwykłych lusterek i zamontowac elektryczne wkłady i podpiac do karoseri - bedzie to działac?
a moze wie ktos jak zalozyc centralke scyzoryki do mk3 bo slyszalem ze w drzwiach kierowcy niema silownika tylko stycznik daje impuls czy bedzie trzeba zalozyc silownik ??
bombel
- Fenomen89
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
pkt wyjsciowy - czy masz centralny zamek?mkbombel pisze:a moze wie ktos jak zalozyc centralke scyzoryki do mk3 bo slyszalem ze w drzwiach kierowcy niema silownika tylko stycznik daje impuls czy bedzie trzeba zalozyc silownik ??
ja w mk3 mialem centralny zamek, kupilem tylko pilot scyzoryk z centralka sterowania - podlaczenie kilkunastu kabelkow i dziala. jesli nie masz, to kupujesz caly zestaw = silowniki + sterowanie i to zakladasz
tak nie jednoznacznie mozna okreslic z Twej wypowiedzi czy masz central i chcesz sam scyzoryk, czy caly central chcesz zalozyc
mam centralny pneumatyczny i wlasnie o takiej centralce myslalem no jesli mowisz ze tylko centralka wystarczy i obejdzie sie bez zakupu dodatkowego silownika to ok wlasnie o to mi chodzilo a czy jest problem z podlaczeniem tej centralki czy to wszystko odbywa sie w bagarzniku bo tam znajduje sie u mnie sprezarka od centralnego mozesz mi to troche opisac ??bazz89 pisze:pkt wyjsciowy - czy masz centralny zamek?mkbombel pisze:a moze wie ktos jak zalozyc centralke scyzoryki do mk3 bo slyszalem ze w drzwiach kierowcy niema silownika tylko stycznik daje impuls czy bedzie trzeba zalozyc silownik ??
ja w mk3 mialem centralny zamek, kupilem tylko pilot scyzoryk z centralka sterowania - podlaczenie kilkunastu kabelkow i dziala. jesli nie masz, to kupujesz caly zestaw = silowniki + sterowanie i to zakladasz
tak nie jednoznacznie mozna okreslic z Twej wypowiedzi czy masz central i chcesz sam scyzoryk, czy caly central chcesz zalozyc
bombel
- Fenomen89
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nawet do bagaznika nie zagladasz - wpinasz sie w przewody obok kolumny kierowniczej (tam gdzies kolo bezpiecznikow)mkbombel pisze:mam centralny pneumatyczny i wlasnie o takiej centralce myslalem no jesli mowisz ze tylko centralka wystarczy i obejdzie sie bez zakupu dodatkowego silownika to ok wlasnie o to mi chodzilo a czy jest problem z podlaczeniem tej centralki czy to wszystko odbywa sie w bagarzniku bo tam znajduje sie u mnie sprezarka od centralnego mozesz mi to troche opisac ??
jak kupisz gotowy zestaw - dostaniesz instrukcje montazu - kilka kabelkow - podlaczasz, mocujesz centralke od bezprzewodowego i cieszysz sie zamkiem. jesli masz male pojecie o elektronice to sam dasz rade, ja wolalem nie ryzykowac, dalem mechaniorowi, w 15 minut podlaczyl i wsio ladnie pykalo zaplacilem chyba 20 zeta
podlaczyl tez kierunki zeby migal przy zamknieciu/otwarciu, mozna jeszcze syrenke, aby dawal glos, ale tego nie chcialem. jak chcesz mozna zamontowac grot od kluczyka w scyzoryku, ale mi sie z tym nie spieszylo, a potem golfiarz poszedl pod licytacje
takze nic trudnego - kupuj gotowy zestaw i po problemie
http://allegro.pl/item545887625_sterown ... super.html ja mialem cos podobnego do tego ladnie wygladalo i spelniaja swoja funkcje
Niesamowite forum
Czytam wiele rzeczy i stwierdzam, ze jestem zielony, to dlatego, ze to moje pierwsze auto i pierwszy gofr,już się dowiedziałem masę ciekawych rzeczy i również rozwiązałem problemy inaczej niż podawano-rewelacja
Myślę poważnie na temat centralnego, ale piszecie ze lepiej alarm, zobaczymy, wpierw poczytam...
pozdro
ps.już jakiś frajer próbował sil z zamkiem od kierowcy i klapy tylnej
stad pytanie, jaki jest koszt nowych zamków, warto zakładać nówki do nowego alarmu(3d), zamek od klapy wygląda nieco potraktowany(jutro zrobię szczegółowe fotki)
Czytam wiele rzeczy i stwierdzam, ze jestem zielony, to dlatego, ze to moje pierwsze auto i pierwszy gofr,już się dowiedziałem masę ciekawych rzeczy i również rozwiązałem problemy inaczej niż podawano-rewelacja
Myślę poważnie na temat centralnego, ale piszecie ze lepiej alarm, zobaczymy, wpierw poczytam...
pozdro
ps.już jakiś frajer próbował sil z zamkiem od kierowcy i klapy tylnej
stad pytanie, jaki jest koszt nowych zamków, warto zakładać nówki do nowego alarmu(3d), zamek od klapy wygląda nieco potraktowany(jutro zrobię szczegółowe fotki)
Ostatnio zmieniony wt lut 03, 2009 23:45 przez xynthos, łącznie zmieniany 1 raz.
~Non sunt multiplicanda entia sine necessitate~
~xynthos~
~xynthos~
ok wielkie dzieki bede zakladalbazz89 pisze:nawet do bagaznika nie zagladasz - wpinasz sie w przewody obok kolumny kierowniczej (tam gdzies kolo bezpiecznikow)mkbombel pisze:mam centralny pneumatyczny i wlasnie o takiej centralce myslalem no jesli mowisz ze tylko centralka wystarczy i obejdzie sie bez zakupu dodatkowego silownika to ok wlasnie o to mi chodzilo a czy jest problem z podlaczeniem tej centralki czy to wszystko odbywa sie w bagarzniku bo tam znajduje sie u mnie sprezarka od centralnego mozesz mi to troche opisac ??
jak kupisz gotowy zestaw - dostaniesz instrukcje montazu - kilka kabelkow - podlaczasz, mocujesz centralke od bezprzewodowego i cieszysz sie zamkiem. jesli masz male pojecie o elektronice to sam dasz rade, ja wolalem nie ryzykowac, dalem mechaniorowi, w 15 minut podlaczyl i wsio ladnie pykalo zaplacilem chyba 20 zeta
podlaczyl tez kierunki zeby migal przy zamknieciu/otwarciu, mozna jeszcze syrenke, aby dawal glos, ale tego nie chcialem. jak chcesz mozna zamontowac grot od kluczyka w scyzoryku, ale mi sie z tym nie spieszylo, a potem golfiarz poszedl pod licytacje
takze nic trudnego - kupuj gotowy zestaw i po problemie
http://allegro.pl/item545887625_sterown ... super.html ja mialem cos podobnego do tego ladnie wygladalo i spelniaja swoja funkcje
bombel
Witam
Panowie i Panie odświeżam temat!
Jerst tego masa i nie bardzo kumam wiele zeczy...
Mozecie cos szerzej opisac o "systemach" jakie macie, elektro czy pneuma?
Firma, auto 3d czy 5, sposoby instalacji...
Pytam bo sie zakochałem w autku i chciłabym to sam zrobic
pozdrawiam
Panowie i Panie odświeżam temat!
Jerst tego masa i nie bardzo kumam wiele zeczy...
Mozecie cos szerzej opisac o "systemach" jakie macie, elektro czy pneuma?
Firma, auto 3d czy 5, sposoby instalacji...
Pytam bo sie zakochałem w autku i chciłabym to sam zrobic
pozdrawiam
~Non sunt multiplicanda entia sine necessitate~
~xynthos~
~xynthos~