1.3 LPG gaśnie na benzynie na ciepłym silniku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
No i jest zrobione:D Idzie jak strzała hehe;) Wymieniłem tą membranę i teraz obroty są równe i nie falują, nie gaśnie:) Chodzi tak jak na gazie czyli tak jak trzeba:)
Tylko jeszcze jedna rzecz: czasami przy ruszaniu tak jakby z opóźnieniem załapywał że wcisnąłem pedał gazu i jest taka chwila zamulenia i za chwile idzie do przodu. Nie wiem o co chodzi, ale najważniejsze że nie gaśnie i równo chodzi:)
Dzięki oldstaszek
Tylko jeszcze jedna rzecz: czasami przy ruszaniu tak jakby z opóźnieniem załapywał że wcisnąłem pedał gazu i jest taka chwila zamulenia i za chwile idzie do przodu. Nie wiem o co chodzi, ale najważniejsze że nie gaśnie i równo chodzi:)
Dzięki oldstaszek
Ostatnio zmieniony pt mar 27, 2009 20:26 przez mati2021, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja rowniez skorzystalem z produktow i pomocy Pana Marka z owej strony. Gosc ma leb na karku a raczek gaznik na podstawce )) POLECAM!waldekzmuda pisze:witam.miałem to samo tylko z silnikiem 1.6 i gaźnikiem 2EE,według mnie sam nic nie zrobisz.znalazłem naprawdę dobrego fachowca który wstawia zamiennik i bardzo ci go polecam,jak cię to interesuje wejdź na www.gaznik.pl tam wszystkiego się dowiesz-naprawdę warto
Szukasz idealnej kobiety??...wez piwo i idz do garażu ;)
- Przybek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
mati2021 pisze:nie za bardzo zrozumiałem o co chodzi, mógłbym otrzymać jakiś bardziej dokładny opis?Przybek pisze:czesto problem jest z odksztalceniem tej czesci ktora przykrecasz ( mowa o tej czesci ktora odkreciles wymieniajac membrane ) , odkrec ja i splanuj na papierze sciernym a powinno pomoc.
ta czesc sie odksztalca przy otworach na sroby . przyloz ja do szyby a sie przekonasz , wtedy jest nieszczelnosc miedzy otworem w tej czesci a reszta podzespolu
[img]http://www.robtex.com/ipinfo.gif[/img]
posiadam VAG jak cos sloze pomoca
- Przybek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie rozdzielaj membrany , rozbierz w miejscu w ktorm sa strzalki
uwazaj bo miedzy membrana a ta pokrywka w miejscu na sroby sa tulejki plastikowe z rozgietymi koncowkami
uwazaj bo miedzy membrana a ta pokrywka w miejscu na sroby sa tulejki plastikowe z rozgietymi koncowkami
Ostatnio zmieniony pn mar 30, 2009 14:47 przez Przybek, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://www.robtex.com/ipinfo.gif[/img]
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Zrobiłem tak jak kolega Przybek napisał, czyli splanowałem tą membranę i co zauważyłem to zniknał mi pisk który wczesniej wystepował (z powodu nieszczelnosci).
Został tylko jeden problem: Przy ruszaniu lub dodawaniu gazu jest taka chwila jak by sie przydusil raz a dopiero pozniej idzie do przodu. Co moze byc tego przyczyną? Słyszałem że podstawa gaznika moze byc nieszczelna lub pompka paliwa uszkodzona. Co o tym sadzicie?
Został tylko jeden problem: Przy ruszaniu lub dodawaniu gazu jest taka chwila jak by sie przydusil raz a dopiero pozniej idzie do przodu. Co moze byc tego przyczyną? Słyszałem że podstawa gaznika moze byc nieszczelna lub pompka paliwa uszkodzona. Co o tym sadzicie?