odma ABF

Forum techniczne związane z silnikami 16V

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
AD6
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

odma ABF

Post autor: AD6 » sob kwie 04, 2009 16:50

Witam chciałem zrobić sobie odmę coś na wzór tej co siedziała w ABF-ie od GTO wiem że poprawnie powinna być ona zrobiona trochę inaczej powinna miecz osobny dopływ wyżej i osobny spływ niżej dopływ wiadomo wezmę z oryginalnej odmy ale gdzie od silnika podłączyć spływ muszę coś takiego zrobić ponieważ teraz mam rurkę luzem i jak kręcę pod odcinkę (czyli prawie cały czas :-) ) to mi wywala nią olej jak jeżdżę w miarę spokojnie to jest wszystko ok. i jeszcze może pytanie do GTO jak się sprawdzała tak wykonana odma jak w waszym ABF-ie czyli z jedną rurką wiadomo dużo łatwej jest to wykonać ??

Obrazek

VAG-CZEWA.PL Admin

MK4 VR6 4x4 AQP
:dol:
Obrazek

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » sob kwie 04, 2009 17:23

Awatar użytkownika
AD6
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: AD6 » sob kwie 04, 2009 17:32

TAZ, ok ale jak to zamontować co do czego ??

VAG-CZEWA.PL Admin

MK4 VR6 4x4 AQP
Obrazek

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » sob kwie 04, 2009 18:29

Wlot dajesz albo bardzo nisko, albo w połowie zbiorniczka. Możesz też dać wlot od samego dołu, ale wtedy cały wąż odmy musi mieć spadek żeby olej spływał. W środku takiego zbiorniczka masz siatkę stalową żeby wyłapywała drobiny oleju i żeby silnik ich nie zasysał do układu ssącego. Zamiast filterka możesz z powrotem podłączyć to z układem ssącym. Tu decyduje zazwyczaj ekologia lub brak ekologii.

Awatar użytkownika
AD6
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: AD6 » sob kwie 04, 2009 19:09

TAZ, czyli np cos takiego

Obrazek

VAG-CZEWA.PL Admin

MK4 VR6 4x4 AQP
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „16V”