Problem z zapalniczką

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ghoost
Ma gadane
Ma gadane

Problem z zapalniczką

Post autor: ghoost » ndz kwie 05, 2009 15:36

witam,

mam taką zagwozdkę a mianowicie:

Jakiś czas temu skradziono mi radio z samochodu, tak, że tylko gołe kable wystawały... :grrr: Zdecydowalem sie nie instalowac radia z obawy ze znowu ktos sie wlamie... ale ostatnio chcialem zakupic sobie nawigacje, pomyslalem sobie, ze moze sprawdze wczesniej czy zapalniczka mi dziala (wczesniej jej nie uzywalem), no i sie okazalo, ze nie dziala, przetrzasnalem cale forum w poszukiwaniu jak ja naprawic (bapiecznik, kable, wszystko co udalo mi sie znalezc), oczywiscie wszystko bylo w porzadku ale napiecia brak... Dzisiaj zdecydowalem sie wstawic radio (mam nadzieje, ze tym razem nikt sie na nie nie pokusi... :goof: ) no i sie okazalo ze bezpiecznik do radia byl spalony (po kradziezy), wiec wymienilem... potem sobie pomyslalem, ze sprawdze jeszcze raz zapalniczke (skoro juz mialem wszystko w samochodzie, klucze, voltomierz....) no i ku mojemu zaskoczeniu bylo napiecie, zapalniczka zaczela dzialac bez problemu...

Teraz pytanie:
Co ma radio do zapalniczki?? przeciez sa to osobne bezpieczniki... czy mozliwe ze ktos grzebal w instalacji przede mna? aha, chcialem zaznaczyc, ze oswietlenie w srodku dzialalo bez zarzutu... (ten sam bezpiecznik co zapalniczka)... wiec o co c'mon?

Jakieś propozycje czego tak się stało?

just do it:)
moje cudo http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=971572&sid=850f22cf6962c38706d83579013f4a00#971572

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » ndz kwie 05, 2009 16:34

Wszystko jest w porządku: bezpiecznik 22 zabezpiecza właśnie radio i zapalniczkę; jeśli działają oba urządzenia - to tylko się cieszyć słuchaniem muzyki i łatwością trafienia do domu (z pomocą navi).

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”