silnik przerywa w zakresie 3200-4000rpm

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

arwam

Post autor: arwam » wt kwie 07, 2009 12:29

opisz jeszcze dymienie a to czy po wymianie pina się dakwę podkręca to już zależy tylko od właściciela ile chce mieć mocy bo jak więcej to się podkręca ciśnienie na turbo i dakwę do konktretnego dymiania i auto wtedy dopiero zaczyna żyć

Awatar użytkownika
piori
Forum Master
Forum Master

Post autor: piori » wt kwie 07, 2009 12:43

mavric pisze:Nie wiem czy sam filtr był przyczyną czy jakieś nieszczelności na wężykach przy filtrze ale skaś dostawało się powietrze do układu paliwowego
Miałeś bąbelki w przezroczystych przewodach paliwowych? U mnie od zakupu golfa kilka zawsze się pokazywało przy przegazowaniu i myślałem że to normalne, ale przy przekładce silnika do innej budy wszystko zrobiłem na tip top (nowe obejmy przy filtrze i przy baku, nowy zaworek w filtrze paliwa i nowe przewody przy pompie) i żadnego pęcherzyka już nie mam :bigok:
arwam pisze:się podkręca ciśnienie na turbo i dakwę do konktretnego dymiania i auto wtedy dopiero zaczyna żyć
Dobrze gada, te autka zasługują żeby choć na starość spuścić je z kagańca i żeby odetchnęły pełną piersią po latach dławienia.

mavric
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mavric » wt kwie 07, 2009 15:28

arwam, dymienia nie ma przynajmniej nie widac nic w lusterku, a i turbo nie jest jeszcze jakos znacznie podniesione chyba, więc jakis zapas jeszcze jest jak by mi brakowalo ;) na dzień dzisiejszy dawka jest naprawde minimalnie ruszona, pin max wycieciem i turbo na 0,8bar. Pojerzdze, bedzie mało to się znowu cos pokreci :)

piori, no właśnie u mnie od kiedy mam golfa zawsze jakis babelek powietrza w przewodzie sie przewinął, ale w momencie wymiany filtra zauważyłem że w przewodach to mam piane. Od wymiany narazie nie zauważyłem jeszcze zadnego bombelka powietrza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”