Pompa wspomagania jęczy, problem z rozpoznaniem koloru płynu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

MiSzOn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MiSzOn » wt kwie 07, 2009 10:59

No właśnie, to którym wężem najlepiej ten płyn spuścić?
I czy po jednej wymianie płynu mogę na razie jeździć?

Zmienię na razie ten płyn, zobaczę co się stanie. Przypuszczam że u mnie to będzie to łożysko, bo wspoma ogólnie chodzi, mimo że płynu jest za mało. Po świętach spróbuję robić tą pompę, bo teraz to nie dam rady.
I liczę po cichu na to, że mi się nie zatrzyma. Paweł Marek, długo Ci pompa wyła zanim się zatrzymała?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt kwie 07, 2009 12:20

MiSzOn pisze:długo Ci pompa wyła zanim się zatrzymała?
nie wyła, chroborała troche kilka miesięcy, i można było od momentu jak zaczęła chrobotać wyczuć ręka luz na jej wale szarpiąc za koło pasowe. Lejcie zielony mineralny Febi. Na ten temat co lać jest jest sporo wątpliwości i odmiennych zaleceń, ale mineralny olej jest sprawdzony, a czerowny syntetyk nie bardzo wiadomo czy do starszych pomp będzie dobry. Ja spuszczałem przez odkręcenie obu wezyków od pompy a potem pokręciłem trochę kioerownicą żeby wyleciało z maglownicy, nie widze w tym problemu.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

MiSzOn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MiSzOn » wt kwie 07, 2009 19:07

Paweł Marek pisze:Lejcie zielony mineralny Febi
Taki mam właśnie zamiar.
Paweł Marek pisze:Ja spuszczałem przez odkręcenie obu wezyków od pompy a potem pokręciłem trochę kioerownicą żeby wyleciało z maglownicy, nie widze w tym problemu.
Ja widzę, bo nie mam klucza takiego żeby odkręcić ten ciśnieniowy przewód. Najwyżej odkręcę tylko ten dolny, odpalę na sekundę silnik i może wyleci wszystko.

Paweł Marek, powiedz mi, sam wymieniałeś to łożysko? Ile ono kosztuje? Czytałem już coś na temat wymiany, ale jest to chyba za bardzo kłopotliwe i chyba lepiej pompę nową kupić.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”