Podkręcenie T2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- -pawlo111
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak masz naprawde 1 bar to nie ruszaj. Ja miałem u siebie max na 5-tce 1,1 i to już jest dużo.adas86 pisze:panowie ile moge podkrecic turbo gareta T2 w silniku SB w tej chwili cisnienie jakie dmucha turbo to 1bar czy moge podkrecic cos jeszcze czy lepiej nie ruszac ,bo niechcial bym zepsuc turba i wydmuchac uszczelki pod glowica
Więcej jak 1,2-1,3 nie! uszczelka poleci
mkII GTI 112ps
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
adas86 pisze:powiedzcie mi jedno bo niewiem czy tak ma byc jak lece na 2gim biegu do spodu czyli tak do 5tys obrotow i na boscie mam 1bar i jak troche go przytrzymam chwile na tych 5tys to spada do 0,6bara czy tak ma byc czy jest jakas nieszczelnosc i spada cisnienie???????
jak masz govmoda zrobionego?
może tylko Ci dawkę przycina i wtedy to jest jak najbardziej normalne.
jakie masz turbo?
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Też bym tak chciał.-pawlo111 pisze: tak to u mnie zadymia
Koledzy mam pytanie. Jestem posiadaczem nieszczęsnej EKOpompy w moim AAZ'ecie. EGR zaślepiony, założone MBC a turbina T2 jest w dobrym stanie - obenie dmucha 1,4 a maks idzie spokojnie na 1,7. Jednak nie mam takiego efektu z wydechu jak kolega pawlo111. Śruba dawki jest od wartości maksymalnej odkręcona o połowwe obrotu 180 stopni. Zastanawiam się czy jest możliwe że mieszanka jest zbyt uboga ze względu na zbyt wysoką ilość powietrza w stosunku do paliwa? Czy jeżeli zmniejsze ciśnienie to będzie lepiej?
Oczywiście osiągi w moim odczuciu i tak się poprawiły jednak aż tak czarnych chmur za sobą nie zostawiam - ledwie lekkie pierdninięcia. Fakt - autko waży 1300kg, także szału nie oczekuje... Możecie mi coś podpowiedzieć???
Aaa i może ktoś wie jaka orginalna dawka paliwa jest na śrubie (staram się mieć odniesienie do obecnego stanu) - obene spalanie w okresie zimowym wyszło 7,6 miasto, zmiana w okolicach 2500obr/min.
Władza jest zawsze gwałtem na ludziach...