Mój Golf dziwnie chodzi:/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mój Golf dziwnie chodzi:/
Siema, Mam problem. Ostatnio byłem chory i przez 2 tygodnie nie jeździłęm autem, wcześniej wszystko ładnie chodziło. Natomiast na sylwka wybierałęm sie do znajomych wiec wziąłem kluczyki wsiadłęm i pojechłem i po przejechaniu 1,5km w samochodzie zapaliłą sie kontrolka oleju i zaczeła pipczec, a z silnika zaczęły wydawac sie dziwne dzwięki(podobne do poloneza mojego sąsiada). Zgasiłem slnik odczekałem chwile i było ok, po przejechaniu nastepnych 500m zaczeło se powtarzac, zrobiłęm to samo co wcześniej ale silnik dalej dziwnie chodził ale po nastepnych 500m zaczął normalnie. Ale dzisiaj otworzyłem maske i jakiegoś gówna(wychodzą z niego2 rurki) pomiędzy zbiornikiem płynu o szyb a zbiornikiem płynu chłodzącego dochodzi dziwne stukanie, jak w zegarku tylko dużo głośniej a nigdy tego nie było. Co to jest za ustrojstwo? Proszę napiszcie mi jak sie nazywa ta częś i o co może chodzi z tym dziwnym zachowaniu silnika!!
A nie jest to filtr paliwa( kiepska fotka ale na 99% tak), moze ci zamarz albo parafina sie odlozyla i ma slaba przepustowosc i pompa ma ciezko i stad ten halas i problemy z autem
pozatym malo paliwa male obroty a z tym slabe cisnienie oleju i dlatego kontrolka oleju
a potem jest dobrze bo powrot paliwa idzie przez filtr i dziala jak grzalka bo to paliwo jest cieple taki podgrzwac
wymien filtr i po klopocie
pozdrawiam
pozatym malo paliwa male obroty a z tym slabe cisnienie oleju i dlatego kontrolka oleju
a potem jest dobrze bo powrot paliwa idzie przez filtr i dziala jak grzalka bo to paliwo jest cieple taki podgrzwac
wymien filtr i po klopocie
pozdrawiam
- tomekra
- Użytkownik
- Kontakt:
na 100000% wszystko jest ok mój kolega był z tym w serwisie bo też się bał że coś mu się sypie, ma dokładnie taki sam silnik jak ty i jestem pewny że macie to samo, jak będę się z nim widział to spytam jak to się nazywa ale chodziło tam o spalanie detonacyjne czy jakoś tak, to jest chyba jakiś tłumik ale nazwę mogłem przekręcić także nie martw się te silniki tak mają i wszystko jest dobrze
[url=http://www.vag-skierniewice.pl][img]http://images35.fotosik.pl/133/c7ee01e51af0ab20med.jpg[/img][/url]
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
EmEmOs ...u mnie takie objawy z piszczeniem i lampką pojawiły się w momencie kiedy rozpierniczyło mi przewód od cyrkulacji chłodzenia. też na poczatku zaczeło mi świecić że coś z olejem a później delikatny stukot ...czym jechałem szybciej tym większy a po przejechaniu ok. 400m dosłownie stukot jakby ktoś młotkiem napierdzielał.