Witam wszystkich .
Mam mały problem w czasie gwałtownego przyspieszania kilka razy mignie mi kontrolka oleju .Był mały stan oleju został uzupełniony znalazłem tez leki wyciek z pod dekla od zaworów ale czy to moze być przyczyną . W golfie była uszczelniana pompa wtryskowa przy okazji dzieki za podpowiedzi zle był wyregulowana . Moje Autko to GOLF III TD Prosze o jakieś podpowiedzi zaznaczam że jestem laikiem, w mechanice
migająca lampka Oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jeśli oleju było bardzo mało mogło spaść jego ciśnienie (zassało się trochę powietrza), napisz jeszcze czy po dolaniu problem bardziej jeśli po dolaniu problem ustąpił, i ile wtedy było na bagnecie.
Ostatnio zmieniony pt kwie 10, 2009 20:15 przez kwietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bbrutus (Burex)
- Ma gadane
- Kontakt:
Ja jak wymieniałem olej u siebie i uszczelka po deklem, to na rogach uszczelki smarowałem tym specjalnym silikonem(czerwony lub czarny) na wysokie temperatury.
Mam przejechane 2 tys od wymiany,i ani grama wycieku.
pozdrawiam
Brutus
[ Dodano: 10 Kwi 2009 20:23 ]
Dobrze by bylo jakbys sobie smarnol na rogach, nie ma przecierz duzo roboty,ale czujesz sie pewniej i olej nie wycieka spod uszczelki.
Pozdrawiam
Mam przejechane 2 tys od wymiany,i ani grama wycieku.
pozdrawiam
Brutus
[ Dodano: 10 Kwi 2009 20:23 ]
Dobrze by bylo jakbys sobie smarnol na rogach, nie ma przecierz duzo roboty,ale czujesz sie pewniej i olej nie wycieka spod uszczelki.
Pozdrawiam
>>>>Wolę pchać swojego Volkswagena niż jeździć Oplem<<<<