Simering skrzyni biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Reporterek
- Ma gadane
Simering skrzyni biegów
Jak w temacie, gdzie kupić i jaki to jest simering? chodzi mi o ten który uszczelnia "tłok" którym poruszamy za pomocą dźwigni zmiany biegów (mam nadzieje że dobrze opisałem).
silnik 1,3 skrzynia 4-biegowa.
Bardzo prosiłbym o numer z etki albo jakiś inny namiar abym kupił właściwy simering
silnik 1,3 skrzynia 4-biegowa.
Bardzo prosiłbym o numer z etki albo jakiś inny namiar abym kupił właściwy simering
- Reporterek
- Ma gadane
- ŁukaszMan
- Użytkownik
- Kontakt:
Wyciągasz stary simmering. Musisz odkręcić mocowanie od drążka zmiany biegów tego w środku auta bo nie zdejmiesz starego simmeringu. Nowy założyć to już będzie bajka. Delikatnie przesmaruj go smarem po zewnętrznej stronie ale delikatnie. Wyczyść do sucha drążek wybieraka i zakładaj jak będziesz wbijał to delikatnie , żeby go nie uszkodzić.
- Reporterek
- Ma gadane
pietka_86, wymieniłem bardzo prosta jest wymiana, z tego co pamiętam to jest jedna śruba która tzyma wybierak (przynajmiej u mnie) klucz 10 bodajże.. zbijasz wybierak, stary simering musisz jakoś wydłubać, a nowy zakładasz.. i dobijasz go najlepiej przez klucz oczkowy żeby równo wszedł, 5 minut roboty miałem
Jakbyś czegoś nie wiedział to pisz na PW
Jakbyś czegoś nie wiedział to pisz na PW
i co pomoglo to teraz ci nie cieknie w tym miejscu??????????
no a skrzynka 085 to ta 4 biegoowa tak????ja mam typ AKW to jest tez 4 biegowa z reszta to chyba to samo:)
a koszt siimerringa????
no a skrzynka 085 to ta 4 biegoowa tak????ja mam typ AKW to jest tez 4 biegowa z reszta to chyba to samo:)
a koszt siimerringa????
Ostatnio zmieniony wt cze 23, 2009 22:02 przez pietka_86, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja mam 5 w polo, po wymianie nie cieknie nic koszt na wybierak 6pln a te drugie to cos kolo 12pln za 1 nie pamietam bo je wczesniej wymienialem. Ja dodatkowo wymienilem sobie jeszcze ta tulejke na wybieraku co simering w niej siedzi
Ostatnio zmieniony wt cze 23, 2009 22:18 przez piteR-ek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Reporterek
- Ma gadane