Spryskiwacz tylnej wycieraczki nie działa...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Spryskiwacz tylnej wycieraczki nie działa...
Witam. Mam problem jak w opisie ze spryskiwaczem tylnej wycieraczki. Problem polega na tym że nie leci woda z dyszy kiedy naciskam na manetkę. Woda dostaje się do silniczka tylnej wycieraczki gumowym przewodem od strony zaznaczonej niebieską strzałką a nie wylatuje od strony na czerwono Ramię wycieraczki porusza się prawidłowo i nie zauważyłem też żadnych wycieków wody w bagażniku. Wymontowałem silniczek i chciałem rozmontować by sprawdzić czy jest w środku może jakiś przewód zapchany którym przepływa woda ale nie wiem jak rozebrać silniczek i nie popsuć czegoś przy okazji? Czy można wyciągnąć jakoś samą dyszę bez urwania czegoś bo może jest zapchana-próbowałem igłą ale wodą się tylko sączy a nie pryska Proszę o wskazówki i rady
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
- Auto: Bora
- Silnik: AQN
możesz próbować, może się uda.. mnie się nie udało, urwała się i musiałem kupić nowąbonev pisze:Czy można wyciągnąć jakoś samą dyszę
silnika nie rozbieraj bo to nic nie da, spróbuj wyciągnąć ten króciec co wężyka na niego zakładasz i dmuchnij sprężonym powietrzem
tak to wygląda po wyjęciu, o ile się uda..
The quieter you become, the more you are able to hear...
u mnie tez nie dzialal spryskiwacz. po rozebraniu okazalo sie ze zapiekla sie te koncowka na ktora zaklada sie wezyk co spowodowalo ze po wlaczeniu wycieraczki ta koncowka chodzila razem z wezykiem w lewo i prawo tak jak wycieraczka (a powinna stac w jednej pozycji) no i sie wkoncu ukrecila a plyn lal sie do klapy mysle ze u ciebie jast podobnie
Spróbuję wyciągnąć zarówno dyszę jak i ten kapturek do którego idzie wężyk jeśli mi się to uda. Pewnie bez kombinerek się nie obejdzie. Mam kręcić w jakąś stronę, na boki czy po prostu ciągnąć do góry na chama? Co jeśli coś pęknie? Można dokupić osobno samą dyszę lub tą końcówkę czy już wtedy trzeba cały silniczek?
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
- Auto: Bora
- Silnik: AQN
http://www.allegro.pl/item600890889_spr ... f_iii.htmlbonev pisze:Można dokupić osobno samą dyszę lub tą końcówkę czy już wtedy trzeba cały silniczek?
The quieter you become, the more you are able to hear...
Ok dzięki wezmę się za to dziś po pracy. Jak nie da rady to wezmę ten zestaw naprawczy. Mam jeszcze jedno pytanie. Podczas rozbierania klapy nie znalazłem żadnego zbiorniczka na płyn. Czy spryskiwacze na tylną i przednią szybę ciągną płyn z tego samego zbiorniczka co jest z przodu? A jeśli tak to czy również obsługuje je tylko jeden silniczek który zapodaje płyn dalej czy jak?
Tak, zbiorniczek i pompka są wspólne na przód i tył.bonev pisze:Czy spryskiwacze na tylną i przednią szybę ciągną płyn z tego samego zbiorniczka co jest z przodu? A jeśli tak to czy również obsługuje je tylko jeden silniczek który zapodaje płyn dalej czy jak?
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.