może brak nie ale jk nigdy nie było zagadane to może być go mniej! warto dolać go lub zmienić na nowy ale zalecają dolewki~!Arti51 pisze:Witam.
Czy brak oleju może byc przyczyną tego że na 4 i 5 biegu ( na 3 też ale mniej ) w momencie hamownia silnikiem słychać taki dziwny szum ? Jak jadę na luzie lub dodaję gazu to jest OK jak tylko puszczę nogę z gazu słychać szum.
Gwizd na 4 i 5
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony pn kwie 13, 2009 22:21 przez raf1al, łącznie zmieniany 1 raz.
No nigdy nie zaglądałem to fakt. Zaczęło mi szumieć dzisiaj jak ruszyłem ze skrzyżowania. Wcześniej tego nie było. Silnik pracuje równo i jak dodaje gazu też jest OK. Wydaje mi się że jakby brakowało to w trakcie jazdy też by szumiałoraf1al pisze:może brak nie ale jk nigdy nie było zagadane to może być go mniej! warto dolać go lub zmienić na nowy ale zalecają dolewki~!Arti51 pisze:Witam.
Czy brak oleju może byc przyczyną tego że na 4 i 5 biegu ( na 3 też ale mniej ) w momencie hamownia silnikiem słychać taki dziwny szum ? Jak jadę na luzie lub dodaję gazu to jest OK jak tylko puszczę nogę z gazu słychać szum.
ja wymieniłem na nowy bo wymieniałem skrzynie uszczelniacze wiec tak przy okazji nowy olej dałem GL4/5 syntetyk firmy M bo tylko taki znalazłem z GL4 tanio
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ale warto sprawdzić i dolać może akurat pomoże!Arti51 pisze:No nigdy nie zaglądałem to fakt. Zaczęło mi szumieć dzisiaj jak ruszyłem ze skrzyżowania. Wcześniej tego nie było. Silnik pracuje równo i jak dodaje gazu też jest OK. Wydaje mi się że jakby brakowało to w trakcie jazdy też by szumiałoraf1al pisze:może brak nie ale jk nigdy nie było zagadane to może być go mniej! warto dolać go lub zmienić na nowy ale zalecają dolewki~!Arti51 pisze:Witam.
ja wymieniłem na nowy bo wymieniałem skrzynie uszczelniacze wiec tak przy okazji nowy olej dałem GL4/5 syntetyk firmy M bo tylko taki znalazłem z GL4 tanio
- ŁukaszMan
- Użytkownik
- Kontakt:
Co do oleju GL o którym pisałem, to polecili mi go panowie w warsztacie. Sam nie wiedziałem co nalać to poradziłem się sąsiadów z warsztatu. Myślałem że naprawiając auta znają sie na tym. Po tym co tu przeczytałem widze że jednak tak nie jest.
I prosze użytkownika quti o wyrozumiałość, a nie odrazu jazda z gróbej rury. Bez nerwów a problem się rozwiąże.
I prosze użytkownika quti o wyrozumiałość, a nie odrazu jazda z gróbej rury. Bez nerwów a problem się rozwiąże.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tu sie pyta "szuka" najpierw później sąsiadów!!ŁukaszMan pisze:Co do oleju GL o którym pisałem, to polecili mi go panowie w warsztacie. Sam nie wiedziałem co nalać to poradziłem się sąsiadów z warsztatu. Myślałem że naprawiając auta znają sie na tym. Po tym co tu przeczytałem widze że jednak tak nie jest.
- ŁukaszMan
- Użytkownik
- Kontakt:
powiedzcie czy ten olej bedzie pasił do skrzyni http://www.allegro.pl/item608167102_val ... 0_gl4.html
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ŁukaszMan pisze:powiedzcie czy ten olej bedzie pasił do skrzyni http://www.allegro.pl/item608167102_val ... 0_gl4.html
Bedzie, masz tam nawet dobry opis
ma byc podobno syntetyk 75W90 GL4 lub GL5/4 byle nie samo GL5
Ostatnio zmieniony czw kwie 16, 2009 15:57 przez raf1al, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
może to coś pomożeArti51 pisze:Witam ponownie
Zna ktoś z Was symbol skrzyni biegów z Golfa IV lub Bory z silnikiem AKL ?
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/VW-Gol ... ionen.html