Czujka oleju sie wlacza przy schodzeniu z obrotow
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czujka oleju sie wlacza przy schodzeniu z obrotow
Witam!
Mam taki problem ze po rozgrzaniu silniki gdy schodze z obrotow włacza mi sie czujka oleju, lecz gdy dodaje gazu to sie wylącza. Wymienilem juz 3 czujniki oleju, zmierzylem tez cisnienie i jest dobre, a czujka dalej sie swieci... Czy wie ktos co moze byc jeszcze nie tak?? Czytalem juz wiele tematow i nie znalazlem zadnej dobrej rady. Moze byc to jakis problem z komputerem Z gory dzieki za pomoc.
Mam taki problem ze po rozgrzaniu silniki gdy schodze z obrotow włacza mi sie czujka oleju, lecz gdy dodaje gazu to sie wylącza. Wymienilem juz 3 czujniki oleju, zmierzylem tez cisnienie i jest dobre, a czujka dalej sie swieci... Czy wie ktos co moze byc jeszcze nie tak?? Czytalem juz wiele tematow i nie znalazlem zadnej dobrej rady. Moze byc to jakis problem z komputerem Z gory dzieki za pomoc.
Ostatnio zmieniony pt kwie 17, 2009 00:26 przez malinVW, łącznie zmieniany 1 raz.
MALIN
- Lukasz_mk2
- Forum Master
- Paweł Marek
- V.I.P.
malinVW, czuniki sa dwa, oba zmieniałeś? Jakie kolory albo na jakie sa wartości? Skoro po przegazówce jest ok to jednak stawiam na czujniki lub ich kable mimo wszystko.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
uwalona pamięć daje taki sam efekt,na kolegi miejscu bym podmienił licznik na próbę jeśli czujniki ma prawidłowe i połączenie okPaweł Marek pisze:Skoro po przegazówce jest ok to jednak stawiam na czujniki lub ich kable mimo wszystko.
[ Dodano: 16 Kwi 2009 13:52 ]
od jakiego czasu masz problemy z tą kontrolką oleju ?malinVW pisze:a mozesz mi co wiecej napisac o wymianie tego?? Ciezka sprawa do wymiany?? Powinienem sie do elektryka z tym zgłosic?
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
malinVW pisze:Witam!
Wymienilem juz 3 czujniki oleju,
no wlasnie - czujniki sa 2....Paweł Marek pisze:malinVW, czuniki sa dwa, oba zmieniałeś? Jakie kolory albo na jakie sa wartości?
gdzie znalazles 3'ci ?
czujnik tylko swieci (w zasadzie, to mruga) czy przy okazji odzywa sie bzeczyk ???
a teraz std. pytania - kiedy i na co wymieniales olej i filtr oleju?
1,6 ABU + LPG ; 93'
Walka z kontrolka oleju - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2108397
Walka z kontrolka oleju - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2108397
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wymienialem u mechanika czujniki, i pokazal mi 3 od wysokiego cisnienia od niskiego i od kompa. Aktualnie to za tysiac kilometrow mam wymiane oleju ale to raczej nie to, poniewaz przed ostatnia wymiana tez mi sie pare razy zaswiecila dioda od oleju i zaczeło brzeczec, lecz bylo to tak rzadkie ze to olałem a teraz mi sie to dzieje co chwile;/. A jezdze na Mobilu 15w40 a filter mam Manna. Musze sprawdzic jeszcze te kable moze na nich cos nie gra, i ten licznik.
aaa i wszystkie 3 czujniki mam podpiete na filtrze.
[ Dodano: 17 Kwi 2009 23:22 ]
filtr mam jednak filtrona;/ czy on moze byc przyczyna??
aaa i wszystkie 3 czujniki mam podpiete na filtrze.
[ Dodano: 17 Kwi 2009 23:22 ]
filtr mam jednak filtrona;/ czy on moze byc przyczyna??
Ostatnio zmieniony czw kwie 16, 2009 23:20 przez malinVW, łącznie zmieniany 1 raz.
MALIN
Nie jest złe samo to, że filtr Filtrona, tylko co najwyżej to, że zdarzały się źle dobrane te filtrony, tzn. był okres gdy nie rozróżniano OP 526 od OP 526/1. Te pierwsze były do silników z początku produkcji, a te drugie od któregoś tam roku. I to chyba w AAM, a w ABS nie wiem czy filtr jest taki sam.