geometria
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
geometria
Witam wszystkich.Mam taki problem.Wymienialem ostatnio amorki z przodu,drązki kierownicze i koncowki drazkow.Pojechalem na geometrie i okazalo sie ze zjednej strony(od pasazera) nie da sie ustawic kąta i jest problem z ustawieniem zbieznosci gdyz jedna koncowka jest maksymalnie wkrecona i nie da sie regulowac.Drazki kierownicze sa dobre bo sprawdzalem dlugos ze starymi.Co to moze byc? Ten "szpec" od zbieznosci jakos mi ustawil zbieznosc i kat jednego kola ale rdugiego sie nie dalo i czuje ze mi troche sciaga.Mowil ze mozna uciac kawalek drazka to sie koncowka dalej wkreci i wtedy da sie cos zrobic.Co wy myslicie otym wszyskim.Pozdro
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
jesli nie da sie ustawic kąta pochylenia koła to moze byc krzywa zwrotnica ale jest na to sposób . Zalezy jak bardzo jest skrzywiona ,powiedział ile brakuje do prawidłowego ustawienia ? probował przestawic sworzeń w wahaczu ?( na 3 śrubach) , jesli to nie pomogło to jest opcja lekkiego rozwiercenia otworów w amortyzatoze, no chyba ze jest tak krzywa ze niema sensu kombinowac tylko kupic nową . Co do braku regulacju na drązku to pytanie czy masz poduszke kierowcy ? bo jesli nie to ustawiasz zbierznosc tak zeby regulaci nie brakło i puźniej ustawiasz kierownice żeby była na wprost
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2341887#2341887
- Racer
- Ma gadane
- Auto: Golf MK2 GTi, Passat B4 GL
- Silnik: PF
A moze poprostu koncowka jest inna... zwykle zostaje jakies 2cm regulacji, chyba ze jedna wykreciles do konca a druga wkrecona do konca, wtedy skret w jedna strone bedzie duzy a w druga marny.
Serwis, sprzedaż skuterów, motocykli, kładów... TRANSPORT aut, motocykli, quadów i innych.
Naprawy aut grupy VAG, specjalizacja GOLF II, JETTA A2.
Naprawy aut grupy VAG, specjalizacja GOLF II, JETTA A2.