Stuka gdzieć z przodu z lewej strony przy skręcaniu w prawo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- kridd_hunt
- Nowicjusz
- Kontakt:
Stuka gdzieć z przodu z lewej strony przy skręcaniu w prawo
Przy jeździe na wprost nawet po ubitej drodze jest ok.
Stuka jak dojeżdżam np. do skrzyżowania i skręcam w prawo to jest takie jedno jakby łupnięcie - jak bym wziął - sorki za kolokwializm;) rurkę stalową i walnął nią o beton (no nie wiem jakiś taki dżwięk) stłumiony dźwięk ale głośny.
jak skręcam w lewo ok.
Aha - tylko żeby was to nie zmyliło - to dodam że często muszę jechać na ustawianie zbierzności po spieprza mi cały czas na prawo.
Proszę powiedzcie co to może być, jeśli temat nie tutaj to z góry przepraszam lub jeśli się powtórzył. Ale już tak dalej nie mogę...
Stuka jak dojeżdżam np. do skrzyżowania i skręcam w prawo to jest takie jedno jakby łupnięcie - jak bym wziął - sorki za kolokwializm;) rurkę stalową i walnął nią o beton (no nie wiem jakiś taki dżwięk) stłumiony dźwięk ale głośny.
jak skręcam w lewo ok.
Aha - tylko żeby was to nie zmyliło - to dodam że często muszę jechać na ustawianie zbierzności po spieprza mi cały czas na prawo.
Proszę powiedzcie co to może być, jeśli temat nie tutaj to z góry przepraszam lub jeśli się powtórzył. Ale już tak dalej nie mogę...
- Lukasz_mk2
- Forum Master
kridd_hunt, co to znaczy
Jeżeli tak to boje sie że coś masz urwane w zawieszeniu. No chyba że używasz auta do w niebywale ciężkich warunkach
[ Dodano: 17 Kwi 2009 11:50 ]
cały czas ci się zbieżność przestawia?dodam że często muszę jechać na ustawianie zbierzności po spieprza mi cały czas na prawo
Jeżeli tak to boje sie że coś masz urwane w zawieszeniu. No chyba że używasz auta do w niebywale ciężkich warunkach
[ Dodano: 17 Kwi 2009 11:50 ]
może łożysko amora?, te stkanie to na 90% przegub do wymiany
Ostatnio zmieniony pt kwie 17, 2009 11:50 przez sewooo, łącznie zmieniany 1 raz.
- kridd_hunt
- Nowicjusz
- Kontakt:
re
koledzy te ściąganie to już od początku było już jak kupiłem golfa czyli 2 lata temu...potem jechałem na zbieżność i po 3/4 miesiącach to samo...nie mam pojęcia skąd to się bierze...ale z tym jakoś przeżyję...gorzej z tym stukaniem
Powiedzcie czy jest jakiś sposób na sprawdzenie tego czy to na pewno przgób go wymiany i czy da sie to zrobić w garażu??? może jakiś mały opis co i jak żeby się do tego zabrać....
Juz teraz dziekuję za rady od Was. Pozdrawiam Tomek
Powiedzcie czy jest jakiś sposób na sprawdzenie tego czy to na pewno przgób go wymiany i czy da sie to zrobić w garażu??? może jakiś mały opis co i jak żeby się do tego zabrać....
Juz teraz dziekuję za rady od Was. Pozdrawiam Tomek
Jeżeli puka przy skręcie to na 99% jest to łożysko górne amortyzatora. Weź stan np na trawie odpal samochód żeby się lżej kręciło i teraz potrzebna jest pomoc drugiej osoby. Chodzi o to ze jedna osoba kreci kołami raz w jedną stronę raz w druga do oporu a druga osoba kładzie rękę na sprężynie np między kołem a błotnikiem i wtedy czuje czy sprężyna 'skacze' (powinna się obracać płynnie razem z amorkiem bez skoków)
To ściąganie jest spowodowane najprawdopodobniej tym ze sprężyna się nie obraca na łożysku i blokuje obracanie się kolumny skutkiem tego jest to ze po skręcie kierownica nie wraca samo z powrotem lub nie do końca i wtedy skręca na jedną stronę
Pozdro
To ściąganie jest spowodowane najprawdopodobniej tym ze sprężyna się nie obraca na łożysku i blokuje obracanie się kolumny skutkiem tego jest to ze po skręcie kierownica nie wraca samo z powrotem lub nie do końca i wtedy skręca na jedną stronę
Pozdro
Ostatnio zmieniony pt kwie 17, 2009 20:02 przez pablo992, łącznie zmieniany 1 raz.
- kridd_hunt
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
- kridd_hunt
- Nowicjusz
- Kontakt:
panowie dodatkowa podpowiedź w sprawie tego stukanie. Z lewej strony gdzie słychać podczas skręcania te stukanie w czasie postoju jak podniosę maskę silnika to po lewej w miejscu gdzie mam włożony amortyzator - podczas naciskania karoserii w dół słuchać właśnie jakby takie stukanie w amorku, w prawym jest cicho i jest git. Co to może być?
z góry dzięki
z góry dzięki
Ostatnio zmieniony ndz kwie 19, 2009 13:27 przez kridd_hunt, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
górna poduszka amortyzatora, czyli te łożysko
http://www.allegro.pl/item605258350_pod ... _seat.html
http://www.allegro.pl/item605258350_pod ... _seat.html
- kridd_hunt
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
NIC SIE NIE PRZESTAWI !! Trzeba tylko wymontowac całą kolumne razem ze zwrotnicą a nie sam amorek. Czyli odkrecamy sworzen od zwrotnicy(nie od wahacza) potem przegób, koncówke drążka, u góry pod maską sróbe zeby zdjac ten talerzyk i wymujemy cała kolumne. Nastepnie potrzebne są ci sciągacze do sprezym zeby scisnać spręzyne aby odkrecic poduszke.
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
To juz lepiej wyciagnac amora wymienic poduszke zalozyc spowrotem i ustawic katy za 40 zł i bedziesz miał pewnośc ze masz wszystko ok wojtas4589, i ja jesteśmy szpecami od amorkówpablo992 pisze:NIC SIE NIE PRZESTAWI !! Trzeba tylko wymontowac całą kolumne razem ze zwrotnicą a nie sam amorek. Czyli odkrecamy sworzen od zwrotnicy(nie od wahacza) potem przegób, koncówke drążka, u góry pod maską sróbe zeby zdjac ten talerzyk i wymujemy cała kolumne. Nastepnie potrzebne są ci sciągacze do sprezym zeby scisnać spręzyne aby odkrecic poduszke.
[ Dodano: 19 Kwi 2009 21:22 ]
Jak chcesz to Ci moge pomoc to zrobic u siebie bede robił w maju jakoś na poczatku amorki z tylu wiec i bedzie mozna u Ciebie przod zdjac i zrobic tylko ze pozniej bedziesz musial jechac na zbierznosc