VW GOLF II 1.6 TD jak Tuningowac ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
leon cupra r mam 225 ps 1.8 MPi 20V jak sie nie myle a nowa ibiza cupra mam 1.8 i 180 koni jakies 6.5 s do 100km/h a seat ibiza cupra tdi ma 160koni i jakies 7.4 do 100 tlyko kto jest producentem tych mocazy a jaki golfik byl oipisany w tm GT ?? bo ja mam 1.6 td nr silnika 1V 1... ciekawe czy da sie cos zrobic lepszego
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Dobrze, ale mnie chodziło o TDi - ten Seat nie był oferowany w Polsce!beerserk pisze:leon cupra r mam 225 ps 1.8 MPi 20V jak sie nie myle a nowa ibiza cupra mam 1.8 i 180 koni jakies 6.5 s do 100km/h a seat ibiza cupra tdi ma 160koni i jakies 7.4 do 100 tlyko kto jest producentem tych mocazy a jaki golfik byl oipisany w tm GT ?? bo ja mam 1.6 td nr silnika 1V 1... ciekawe czy da sie cos zrobic lepszego
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Były 3 rodzaje turbin 1V miały inne GTD miały inne a GTD TDI jeszcze inne podcisnieniowe, ale tu chodzi o pompe paliwa, 1V ma taką jak w zwykłym Dieslu a GTD juz nie :) a zwykły diesel rózni sie od turbo ze od dołu na tłoka przez rurki pryska sie olej.Krzylu pisze:czemu odpada turbina od gtd i intercooler?bo ma katalizator?wiem ze przez kata zabralo mu troche mocy wg katalogu to ten silnik ciut lepiej jezdzi od 1.6D a przeciez to turbo diesel?
napisz cos wiecej vudu o tym silniku bo sam jestem ciekaw co to za konstrukcja rozni sie cos od JR SB RA jakas inna pompa turbina czy cos?no i kat to wiem,ze zabiera mocy
[b] I sekretarz PZPR vwgolf.pl [/b]
Spoko ale to moze minac troche czasu od 2 miesiecy do 6 zalezy czy bedzie praca czy nie obecnie przelezalem w szpitalu prawie 1.5 miesiaca z czego w tym czasie na wolnosci bylem hmm moze z 2 tygodnie i teraz ciezko z praca ;/ moze ktos jest chetny na moj rower giant cross k 5 cena promocyjna 1500 PLN wtedy pomysle nad wymiana silnika no moze ktos kupi jeszcze pozostalosci po dawnym sportowcu jak cos to pytac co mam do sprzedania na maila [email protected] a vudu ile moge dostac za moj silnik ??
ten mk2 co napisales Michael jest ze Szczecina a silnik to 1.9 TDI Pd 150km w serii+chip widuje go czasami pieknie ucieka do sprzedania chyba za 25tys zl jak mnie pamiec nie myli aha zapomnialem napisac ze ma 6biegow.
ze starych diesli duzo sie nie wycisnie musialbys zmieniac dawke paliwa cisnienie turbiny inter i moze bys mial 85-90km.Wiem ze wychodzily jakies GTD z interkiem fabrycznie ktore mialy 85km co dalo 5km wiecej?cisnienie turbiny?czy jakis inny zabieg?
Tdi spokojnie wchodza do mk2 tez planuje sobie sprawic w przyszlym roku taki motor moze na jesien narazie trzeba sie bujac 70km dieslem
ze starych diesli duzo sie nie wycisnie musialbys zmieniac dawke paliwa cisnienie turbiny inter i moze bys mial 85-90km.Wiem ze wychodzily jakies GTD z interkiem fabrycznie ktore mialy 85km co dalo 5km wiecej?cisnienie turbiny?czy jakis inny zabieg?
Tdi spokojnie wchodza do mk2 tez planuje sobie sprawic w przyszlym roku taki motor moze na jesien narazie trzeba sie bujac 70km dieslem