ABS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Panowie w ktorym miejscu jest bezpiecnik abs'u? Po podpieciu pod vag'a wywalilo mi taki sam blad jak djmike,
Address 03: ABS Brakes
Controller: 3A0 907 379 D
Component: ABS ITTAE 20 GI V00
Coding: 03704
Shop #: WSC 00000
1 Fault Found:
01276 - ABS Hydraulic Pump (V64)
16-00 - Signal Outside Specification
Address 03: ABS Brakes
Controller: 3A0 907 379 D
Component: ABS ITTAE 20 GI V00
Coding: 03704
Shop #: WSC 00000
1 Fault Found:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
ja mam podobnie. Jechałem,raz mocniej hamowałem i lipa zaświecił się,ale po zgaszeniu silnika zgasła kontrolka,potem znów świeciła,przy ruszaniu biło mi w pedał,efekt taki jak przy szybszym ruszaniu z EDS i teraz już ciągle świeci i brak mam ABS-u. Sprawdzałem bezpieczniki pod deska w środku i spalony był!zmieniłem ale nadal jest lipa nic nie działa. Gdzie szukać problemu?
Ibi 0-100km/h ABF
http://youtu.be/32MQnlPlRL0
http://youtu.be/32MQnlPlRL0
No mi wywaliło błąd, który opisałem na wcześniejszej stronie. Chciałem sprawdzić bezpieczniki tylko nie bardzo wiem które dokłanie i gdzie one się znajdują, zauważyłem, że przy zbiorniku cieczy chłodzącej jest taka mała skrzyneczka, a w niej TYLKO jeden bezpiecznik 20A, dodam że tam są mijsca na dwa bezpiecznikii czy czasem tego drugiego tam nie powinno być? Poniżej zdjęcie.duber pisze:dlamnie pytanie typu co sie stalo bo swieci mi sie ABS,a autko niebylo pod vagiem to ...rostrzelac tylko za takie pytania
A to skrzynka bezpieczników, jeśli ktoś może mi wskazać który bezpiecznik/przekaźnik jest odpowiedzialny za ABS.
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Ten bezpiecznik odpowiedzialny jest za klimę. Ma być tylko jeden 20A.tomgra pisze:przy zbiorniku cieczy chłodzącej jest taka mała skrzyneczka, a w niej TYLKO jeden bezpiecznik 20A, dodam że tam są mijsca na dwa bezpiecznikii czy czasem tego drugiego tam nie powinno być? Poniżej zdjęcie.
[ Dodano: 19 Kwi 2009 11:16 ]
Jak wyciągniesz z zaczepów skrzynkę bezpieczników, to tam dalej, głęboko i wysoko, prawie przy ścianie grodziowej będzie jeszcze jeden rząd przekaźników, to nie ten sam rząd co "nad skrzynką bezpieczników". Przekaźnik ABS ma numerek 78.tomgra pisze:jeśli ktoś może mi wskazać który bezpiecznik/przekaźnik jest odpowiedzialny za ABS.
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Hehe, liczy się pomoc, a punkty są nieważne.tomgra pisze:O wielkie dzięki, niestety pkt dać nie mogę bo to nie mój post.
Jak przekręcisz kluczyk od stacyjki to powinien cyknąć załączając układ.tomgra pisze:w jaki sposób mogę sprawdzić czy przekaźnik jest sprawny czy też nie?
Ale na 100% dowiesz się jak podmienisz ten przekaźnik z przekaźnikiem kumpla który ma ABS.
[ Dodano: 19 Kwi 2009 12:22 ]
Niekoniecznie zaraz musi pompa siadać.tomgra pisze:1 Fault Found:
Pierwszy błąd może chodzi o sygnał obrotów wirnika pompy.
Drugi błąd zasilanie po 30 tzn. stały plus doprowadzony do sterownika ABS. Posprawdzaj zasilania i masy czy gdzieś się nie zasyfiło ( wtyczka do sterownika). Często z tych powodów wywala właśnie te 2 błędy.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 19, 2009 12:23 przez lukasfenix, łącznie zmieniany 1 raz.