Grzeje sie VR6
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Grzeje sie VR6
koledzy nie wiem ale grzeje mi się Vr6 tem. rośnie do 90C a nawet wyżej wiatraki chodzą cały czas jak może być tego przyczyna
Ostatnio zmieniony pn maja 04, 2009 08:34 przez krisu919, łącznie zmieniany 1 raz.
moj tez sie grzeje juz od ok. 40 tys.km. plynu mi ubywa tylko do poziomu minimum,nie wyrzuca go korkiem nie ma go w oleju-bylem u mechanika(w niemczech)powkrecal rozne sondy i wyszlo ze mam delikatnie walnieta uszczelke pod glowica.w zimie jest ok ale w lecie(i tylko w korku,lub przy wolnej jezdzie) powyzej 20-25 stopni na zewnatrz jezdze z wlaczona klima,pomaga mu sie schlodzic odnosnie dodatkowej pompki za duzo nie pomaga,z tego co mi wiadomo wymusza obieg na tylna nagrzewnice.(w jakims stopniu chroni glowice przed przegrzaniem ale to..... )
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
wycieku nie mam a czy układ jest zapowietrzony tego to nie wiem jak to sprawdzićdaro0 pisze:A nie masz jakiegoś wycieku ?? Może masz układ zapowietrzony
pompka działa w przeciwnym razie by się chłodnica nie nagrzewała
Ostatnio zmieniony śr kwie 29, 2009 20:29 przez krisu919, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
90stopni w silniku AAA to przecież normalnekrisu919 pisze:koledzy nie wiem ale grzeje mi się Vr6 tem. rośnie do 90C a nawet wyżej wiatraki chodzą cały czas jak może być tego przyczyna
tzn do ilu rośnie?krisu919 pisze:a nawet wyżej
może klime masz włączona jeśli ją masz wogólekrisu919 pisze:wiatraki chodzą cały czas
Węże od obiegu wody masz twarde czy miękie po nagrzaniu?
- Bbrutus (Burex)
- Ma gadane
- Kontakt:
- Bbrutus (Burex)
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
ja miałem te ż taki objaw w swoim jak Ty piszesz strasznie skakała mi temperatura jak jechałem to jeszcze jakos się chłodził do 90 stopni gorzej było na postoju, po prostu ciśnienie się takie w weżach robiło że aż je rozsadzało pierwszo zmieniłem termostat bo myślałem że może sie zacina ale nic nie pomogło, zmieniłem uszczelke i pomogło.
Ale najpierw zmień termostat może u Ciebie bedzie on winien, możesz go sprawdzić w taki np. jeśli wąż dolny zrobi się gorący zaczym włączy sie wiatrak tzn. że otwiera sie w miare prawidłowo
[ Dodano: 30 Kwi 2009 18:01 ]
Ale najpierw zmień termostat może u Ciebie bedzie on winien, możesz go sprawdzić w taki np. jeśli wąż dolny zrobi się gorący zaczym włączy sie wiatrak tzn. że otwiera sie w miare prawidłowo
[ Dodano: 30 Kwi 2009 18:01 ]
kup firmy Wahler, duzo osób chwali że dobre sąkrisu919 pisze:zaraz jadę kopić termostat jakiś porządny
- Bbrutus (Burex)
- Ma gadane
- Kontakt: