Pomocy:zakleszczający się wsteczny !!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
witus
Mały gagatek
Mały gagatek

Pomocy:zakleszczający się wsteczny !!!!

Post autor: witus » pn sty 09, 2006 16:41

Mam golfa 3 z silnikiem abu, wczoraj po wjechaniu w zaspe i długotrwałej próbie wyjazdu z niej zaczoł mi się zacinać wsteczny. Dzisiaj po wbiciu wstecznego jego wybicie zajeło mi ok. 10 min szarpania się z drążkiem. Dodam że od jakiegoś czasu widze wyciek oleju ze skrzyni. Prosze o pomoc !!!

Awatar użytkownika
gibbon
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: gibbon » pn sty 09, 2006 19:17

Jak olej w skrzyni jest z czasów produkcji twojego golfa to przy mrozie zanim silnik się nagrzeje można czuć że skrzynia prawie wogule nie chce się ruszać i stawia poważne opory. Ale co by to miało do zaspy, no chyba że to iż w skrzyni nie miałeś zbyt wiele tego oleju a piłowanie w zaspie pchnęło twoją skrzynię ku "zmianom na gorsze" Sprawdź jeszcze w przedziale silnikowym taki śmieszny małuy plastik, a właściwie takie mocowanie co trzyma cięgna od drążka zmiany biegów i co za tym idzie je zmienia, może to się poiluzowało, lub jakoś przestawiło...

www.luzaki.com

Awatar użytkownika
witus
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: witus » pn sty 09, 2006 22:26

jesli przyczyną jest brak oleju jego dolanie poprawi ten stan, dodam że pozostałe biegi wchodzą dobrze ?????? Prosze o odp.

[ Dodano: Wto Sty 10, 2006 00:19 ]
czy ktoś mi pomoże !

Awatar użytkownika
Bondas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Bondas » wt sty 10, 2006 19:59

wymien olej jesli jest stary i jest go malo

Awatar użytkownika
witus
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: witus » wt sty 10, 2006 22:26

okazało się dzisiaj że odkręciła się śruba biegu wstecznego i cos sie w niej przesuneło,trzeba rozebrać skrzynie i wszystko ustawić. Jeden mechanik powiedział że będzie to kosztowło 400 zł, ja oddałem samochód mechanikowi który chciał 150 zł ?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”