Problem z klaksonem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

hugo34
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: hugo34 » śr maja 06, 2009 22:34

ok jutro sprawdzę dziwne tyle czasu coś robiło zwarcie a teraz nagle się naprawiło zobaczymy na ja długo. Co do tej blaszki na kierownicy to zauważyłem że na pewnym odcinku jest ona wyłamana a powinna być chyba cała i może dlatego. Aha moja kierownica ma cztery przyciski i te przyciski trzeba rozebrać tak ?

Ok już wszystko wiem blaszka od kierownicy styka się w pewnym miejscu z manetką i ze śrubką om manetki i dlatego trąbi. Trzeba chyba zrobić jakiś dystans.
Ostatnio zmieniony czw maja 07, 2009 18:20 przez hugo34, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » śr maja 06, 2009 22:46

A to ty pewnie maszvtąką z 4 kółkami - nigdy takiej nie rozbierałem, nie wiem, jak to tam w środku jest - ogólnie chodzi o to, żeby odłączyć przyciski od klaksony, tak, żeby nie dizałały - kable zaizolować i sprawdzić czy coś się zmieniło. Ale z tego co piszesz o tej blaszce, to może być ona - bardzo blisko tej blaszki jest śrubka trzymająca manetki - jak blaszka jest wygieta, to może dotykaź tej śrubki, a wtedy klakson będzie pipczał.

Patryk668
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Patryk668 » wt mar 30, 2010 01:17

witam mam tez problem z klaksonem po przekrenceniu stacyjki spala mi bezpiecznik od klaksonu gdzie moge szukac przyczyny .dzieki za odp z góry.golf 3.1.4ben

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”