Przygotowanie silnika pod Turbo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- ml2210
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dokładnie , to razcej elektryczny kompresor i z Turbo nie ma absolutnie nic wspólnego.taz pisze:Wydaje mi się, że elektryczne turbo ciągnie jak kompresor od samego dołu.
A ten błąd nazewnictwa informuje tylko o badziewiatości tego produktu i ogólno pojetej tandecie,
producęci muszą posuwać sie do tanich chwytów marketingowych by wzbudzić zainteresowanie.
Starają się zainteresować laików którzy się na tym nie znaja i to do najwidoczniej dla nich przeznaczony jest ten produkt,
skoro nazywa się tak jak nazywa.
A to roszstrzyga chyba wszystkie dywagację odnośnie tej zabawki.
www.mlautobroker.pl
-----Profesjonalny Broker Samochodowy-----
- ml2210
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Chcesz zwiększyć moc o 100% , fiu fiu!!!Slavwek pisze:Panowie poradzcie mam Golfa MK3 1,8 AAM 75KM chce zwiekszyc moc do 150 KM przy pomocy turbo lub kompresora, napiszcie jak macie jakis sensowny pomysl i wmiare przystepny jak dla czlowieka zarabiajacego najnizsza krajowa i oplacajacego studia zaoczne.
Za rozsądne pieniądze?
Moja propozycja sprzedaj tego Golfa i kup drugiego z mocniejszym silnikiem AAA lub ABF.
To jedyna rozsądna propozycja i chyba jedyna realna.
Ps.
A ja chcem gwiazdkę z nieba.
www.mlautobroker.pl
Witam,
czytam wypowiedzi i czytam ale już mnie oczy bolą i nadal nie znalazłem rozwiązania dla mnie . Może mi ktoś szybko odpowie jak rozwiązać montaż turbinki w 1,8PF chodzi mi jak zrobić żeby przepływomierz nie świrował. Jeszcze sie za to nie zabierałem gdyż wole mieć pełną wiedze i znać rozwiązanie na wszystkie problemy niż później sie denerwować. Zastanawiam sie jak podepne turbinke to przepustnica przepływomierza otworzy sie na maxa i da błędne odczyty i auto "zdechnie".
Prosze o pomoc
Pozdrawiam
czytam wypowiedzi i czytam ale już mnie oczy bolą i nadal nie znalazłem rozwiązania dla mnie . Może mi ktoś szybko odpowie jak rozwiązać montaż turbinki w 1,8PF chodzi mi jak zrobić żeby przepływomierz nie świrował. Jeszcze sie za to nie zabierałem gdyż wole mieć pełną wiedze i znać rozwiązanie na wszystkie problemy niż później sie denerwować. Zastanawiam sie jak podepne turbinke to przepustnica przepływomierza otworzy sie na maxa i da błędne odczyty i auto "zdechnie".
Prosze o pomoc
Pozdrawiam
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nic nie zdechnie a co najwyzej nie bedzie mial paliwa na max obciazeniu. wyjscia sa dwarafalek pisze:Witam,
Prosze o pomoc
Pozdrawiam
1 przeplywka z bmw lub opla omegi 3,0 i mocniejsze wtryski
2 digi z g60
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
Dostalem darmowki w postaci:
-intercooler od 1.8t + przewody
-turbinke t15
Chcialbym sie dowiedziec czy:
-posiadajac silnik AKS 1,6 musze koniecznie wymieniac wtryski na wieksze?
-jakie elementy sa potrzebne oprucz w/w i czym sie ustala doladowanie w takiej turbince?
-kolektor od 1.9 TDI podejdzie? i czy zmiesci sie turbina za silnikiem w golfie mk2?
-jak z trwaloscia AKSu? czy w przypadku doladowania 0.5 wytrzyma bez odprezani to przewody same cie poprowadzą... Pozdro... i daj znać jak "WYRWIESZ CHWASTA"pţK
65850e7a1a]sprawdż no czy pasek rozrządu na pewno nie zerwany bo dziwne to że Ci dmucha w kolektor ssący7ţL
b9f3ea1f0f$Ciekaw jestem efektu. Ja tez zamontowalem u siebie taka listwe z diodami ale nie szlifowałem ich. Zamieniłem ten zielony pasek plastikowy na taki sam tylko mleczno biały wycięty z kalki technicznej. Pożądany efekt osiagnalem. Swiatlo sie ładnie
-intercooler od 1.8t + przewody
-turbinke t15
Chcialbym sie dowiedziec czy:
-posiadajac silnik AKS 1,6 musze koniecznie wymieniac wtryski na wieksze?
-jakie elementy sa potrzebne oprucz w/w i czym sie ustala doladowanie w takiej turbince?
-kolektor od 1.9 TDI podejdzie? i czy zmiesci sie turbina za silnikiem w golfie mk2?
-jak z trwaloscia AKSu? czy w przypadku doladowania 0.5 wytrzyma bez odprezani to przewody same cie poprowadzą... Pozdro... i daj znać jak "WYRWIESZ CHWASTA"pţK
65850e7a1a]sprawdż no czy pasek rozrządu na pewno nie zerwany bo dziwne to że Ci dmucha w kolektor ssący7ţL
b9f3ea1f0f$Ciekaw jestem efektu. Ja tez zamontowalem u siebie taka listwe z diodami ale nie szlifowałem ich. Zamieniłem ten zielony pasek plastikowy na taki sam tylko mleczno biały wycięty z kalki technicznej. Pożądany efekt osiagnalem. Swiatlo sie ładnie
TKD WTF
- ml2210
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Gdzie daja takie darmówki? HeHeMrozio pisze:Dostalem darmowki
Chyba tym samym co w każdej innej -WestGate.Mrozio pisze:czym sie ustala doladowanie w takiej turbince?
Przyrost 130KM? To będie ponad 100%. Wątpie czy ci sie to uda na 0,5bara.Mrozio pisze:przysrost w mocy gora 130KM
Chyba chodzi ci o moc docelowa?:bajer:
www.mlautobroker.pl