Zmniejszenie spalania...co trzeba zrobic??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- bradley
- Forum Master
grandilodz, chyba cos Ci sie pomyrdalo. To wlasnie azot jest powietrzem suchym i nie powoduje korozji felgi. ALE zwykle powietrze zawiera w 78% azot wiec dla mnie roznica tych 22% nie robi zadnej roznicy. Owszem, jest jakas minimalna tolerancja rozszerzalnosci cieplnej gazu, ale bez przesady.
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
ludziska jak pytacie co zrobić żeby palił 4l i to jeszcze w górzystej trasie to śmiech mnie ogarnia.
co wy chcecie od starych klekotów??, żeby tyle paliły, najlepiej żeby paliły 2l/100km.
panowie 5,5 l to jest bdb wyczyn w takich silnikach, mój pali ok 6,5-7 w zimie nawet 8l.
styl jazdy mieszany do 3tyś.obr. no i w podkarpaciu.
w trasie może bym zszedł do 5,5l, dodam że wszystko jest ok.
co wy chcecie od starych klekotów??, żeby tyle paliły, najlepiej żeby paliły 2l/100km.
panowie 5,5 l to jest bdb wyczyn w takich silnikach, mój pali ok 6,5-7 w zimie nawet 8l.
styl jazdy mieszany do 3tyś.obr. no i w podkarpaciu.
w trasie może bym zszedł do 5,5l, dodam że wszystko jest ok.
- bradley
- Forum Master
Mnie pali srednio 6,5l (realne a nie to co pokazuje komputer) i jakos zyje. Samochod na powietrze nie jezdzi. A jak ktos pogina w trasie 70km/h zeby zaoszczedzic 0,5l paliwa... coz jego wybor
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
Koledzy a czy zatankowanie za 100 zl. to ok. 22 litry i zrobienie ok 220 km to normalne ? chyba nie ? jazda po miescie i bardzo krotkie trasy do pracy slinik aaz
Ostatnio zmieniony sob cze 05, 2010 02:19 przez Budda, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak jak czytam wasze wypowiedzi, to ile chcecie zeby wasze auta paliły? 2L/100? I tak diesle vw palą znikome ilości paliwa, ostatnio zaczynam sie rozglądać za innym autem (nie VAG) to oczy z orbit mi wychodzą ile palą np. diesle francuzy, czy inne wynalazki, to naprawde nasze 1.9tdi palą bardzo mało, takze ludziska nie przesadzajcie z tym spalaniem bo 5L na sto to super wynik, mój AFN w serii palił mi ok 5,5-6 na poczatku gdyż oszczędzałęm diesla. Później znuudziła mi sie jazda do 2400rpm i spalanie wychodziło 6-6,5L. Teraz przy 160KM jakie mam pali ok 7 moze ciut więcej, tak naprawde przestałem patrzyć ile Tylko ze ja robie krótkie odcinki przeważnie tylko do pracy po 12km i cisne pod 180km/h w gęstym ruchu takze jak dla mnie wynik extra, kolega ma A4 AFN seria i nie potrafi zejść poniżej 7L, tylko tak to jest jak sie wcześniej jezdziło BMW w benzolu hehe
Mój AFN-
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=307069
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=307069
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Miasto bardzo któtkie odcinki 7 L
Trasa non toper 120km/h od pełnym załadunkiem 5.5 l na 100
Trasa non toper 120km/h od pełnym załadunkiem 5.5 l na 100
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- morfeusz86r
- Forum Master
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Sorry chłopie ale nie ma takiej opcji żeby ci przy rezystorze właczonym na stałe palił mniej niż bez niego .Zmniejszenie spalania jest mozliwe ale po zmianie mapek w sterowniku ale na pewno nie na rezystorze .Piszę to z własnego doświadczenia bo mam i zmienione mapki i rezystor .A co do rezystora to nie wskazane jest używanie go na stałeKOSA1987 pisze:ja zastosowałem rezystor na pompie zeby zwiększyć moc, w wagu pokazywało podniesioną dawkę paliwa. Na zbiorniku 55l robiłem 900km. po zastosowaniu rezystora zrobiłem 900km i jestem jeszcze przed rezerwą zrobie jeszcze na tym jakieś 150-200km. Dodam że auto to skoda octavia 1.9tdi 90ps
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018