Czy rura wydechowa może być przyczyną wibracji na pedałach ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Czy rura wydechowa może być przyczyną wibracji na pedałach ?
Witajcie
Czy przyspawana rura wydechowa do belki na której wiszą koła może być przyczyną wibracji na pedałach ?
Bardzo proszę i odpowiedź ?
Czy przyspawana rura wydechowa do belki na której wiszą koła może być przyczyną wibracji na pedałach ?
Bardzo proszę i odpowiedź ?
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Dziękuję za info
Krótka historia:
Padła poduszka pod silnikiem (ta pod skrzynią biegów) zanim mechanik doszedł do tego myślał że to rura wali i przyspawał ją do belki na której wiszą koła (nic mi nie mówiąc).
Biło dalej - wymienił poduszkę --> okazało się że bić przestało ale pozostały wibracje na pedałach na postoju i w czasie jazdy.
Ten debil o głowę zachodził co to może być, jednak ja wypatrzyłem dziś na kanale że mam rurę wydechową przyspawaną do belki !!
Dlatego się Was Koledzy dopytuję czy to może być przyczyną tych wibracji na pedałach.
Po przejechaniu 25 km mam stopy jak zdrewniałe
Na kierownicy również czuć wibracje (na postoju również)
Czy idę dobrym tropem ??
Krótka historia:
Padła poduszka pod silnikiem (ta pod skrzynią biegów) zanim mechanik doszedł do tego myślał że to rura wali i przyspawał ją do belki na której wiszą koła (nic mi nie mówiąc).
Biło dalej - wymienił poduszkę --> okazało się że bić przestało ale pozostały wibracje na pedałach na postoju i w czasie jazdy.
Ten debil o głowę zachodził co to może być, jednak ja wypatrzyłem dziś na kanale że mam rurę wydechową przyspawaną do belki !!
Dlatego się Was Koledzy dopytuję czy to może być przyczyną tych wibracji na pedałach.
Po przejechaniu 25 km mam stopy jak zdrewniałe
Na kierownicy również czuć wibracje (na postoju również)
Czy idę dobrym tropem ??
Ostatnio zmieniony pt maja 15, 2009 18:44 przez Lennox, łącznie zmieniany 1 raz.
- emilson
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no wlasnie tak sobie czytam jeszcze raz i widze ze raczej to ta belka na tyle....jest przyspawana ..
Ostatnio zmieniony pt maja 15, 2009 19:47 przez emilson, łącznie zmieniany 1 raz.
never ending story
Że tak powiem, nie mam pytań...Może podjedź do jakiegoś tłumikarza i zajmij się tym układem wydechowym, bo faktycznie przez ten...hm...rezonans na pedałach nerwy straciszPadła poduszka pod silnikiem (ta pod skrzynią biegów) zanim mechanik doszedł do tego myślał że to rura wali i przyspawał ją do belki na której wiszą koła (nic mi nie mówiąc).
[ Dodano: 15 Maj 2009 19:48 ]
Do porządnego tłumikarza, zapomniałem dodać!
Jak to nie są jaja to zanim to naprawisz zrób fotkę. Może ktoś wpadnie na pomysł aby założyć na forum galerie absurdów zrobionych przez fachowców. Od uszkodzonych pduch pod silnikiem nadwozie D TD i TDI wibruje tak, że cholery idzie dostać na wolnych obrotach, a co dzieje się w przypadku jaki opisałeś wolę nie myśleć. Poduszki pomiędzy belką a nadwoziem to zerowe tłumienie drgań. Równie dobrze mogli Ci przyspawać wydech do nadwozia. Efekt był by taki sam.
JaroW
- Paweł Marek
- V.I.P.
zapewne przyspawał do maglownicy, niewiem jak w TDI ale w moim też się to tłukło, winna była uszkodzona dwururka przy kolektorze, ale żeby spawać to? Niesamowite, zrób dokładne fotki będzie ciekawostka na forum.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Dzięki za pomoc.
Na pewno zrobię fotki - rano tam jadę.
Wiecie - u mnie się nic nie tłucze ale tylko drga (jak cholera) - pedały i kierownica.
Na pewno zrobię fotki - rano tam jadę.
Wiecie - u mnie się nic nie tłucze ale tylko drga (jak cholera) - pedały i kierownica.
Ostatnio zmieniony pt maja 15, 2009 21:38 przez Lennox, łącznie zmieniany 1 raz.