Stuki pod podłogą Mk III
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
A ja stawiam na tuleje belki. Ciekawe kto ma rację. Kurczę a może by tak pytającego wysłać pod auto, kazać mu poruszać tłumikiem, jego osłonami, zdrowo pohuśtać tyłem auta na boki i z góry na dół?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Od tego zdecydowanie trzeba zacząć, innej drogi nie ma.Bo mam nadzieje, że nikt tu na forum nie wymienia niczego w ciemno bez sprawdzenia, sugerując sie tylko naszymi poradamiPaweł Marek pisze:A ja stawiam na tuleje belki. Ciekawe kto ma rację. Kurczę a może by tak pytającego wysłać pod auto, kazać mu poruszać tłumikiem, jego osłonami, zdrowo pohuśtać tyłem auta na boki i z góry na dół?
No wiec... pojechałem na garaż, rzuciłem podnośnik pod auto i.... wieszaki z wydechu są na swoim miejscu, gumowe elementy są całe, wydech się trzyma tak jak powinien, osłona tłumika tesh. Wyjechałem z garażu i "sandał w podłogę" (znowu ok. 5000obr/min, koła tracą przyczepność) i nic, żadnego stukania. Postanowiłem jeszcze raz spróbować i znowu cicho. Oczywiście nie mogłem się powstrzymać i za trzecim razem stało się znowu te okropne bicie w podłogę. Nie kapuje tego, raz jest wszystko OK a raz nie :/. Jeśli coś jest zepsute to chyba powinno ciągle nie działać ?
Witam!!! przy katalizatorze jest taka osłona mocowana do wydechu ma 3 spawy. u mnie jeden z nich nie trzymał i przy ok. 4500obr/min zaczynało coś walić w podłogę okazało się ze to właśnie ta blacha wmiejscu gdzie nie trzymał spaw wchodziła w rezonans i stukała o wydech. Mały spaw i jest ok. jak chesz sprawdzic to stopniowo wkręcaj silnik w obroty i słuchaj , jeśli przy pewnej wartości obrotów zacznie walić. Będzie to znak ze to może być to a jak nie to coś innego ma luzy pozostaje namierzyć!!! POWODZENIA!!!