Witam
Czy 000 w grupie BS Engine itd (kat wtrysku) decyduje o nieprawidłowo złożonym rozrządzie ?
auto pali na dotyk, dynamika i prędkość w normie
wynik 38 przy 90C, zakres prawidłowy to 41-46
Odczyt zaczynam na N (automat) i jest 38, później start silnika i trzyma te 38, na TDI Timing poniżej optimum ale mieści się miedzy tymi dwoma liniami, czasami te 38 po chwili znika i wskakuje 000; co może oznaczać przestawiony rozrząd i/lub opóźniony kat ?
P.
nowy rozrzad w ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
niekoniecznie, ale decyduje o potrzebie korekty kąta początku wtrysku.PJ pisze:Czy 000 w grupie BS Engine itd (kat wtrysku) decyduje o nieprawidłowo złożonym rozrządzie ?
tu to pewnie piszesz o pierwszym okienku i to są obroty silnika kąt wtrysku okienko drugie i dla ALH katalogowo to zakres 12-75. ideałem jest 50-52 tak mam ustawione u siebiePJ pisze:zakres prawidłowy to 41-46
tu coś jest nie tak sprawdź jeszcze raz w BS na biegu jałowym bo jak dodasz gazu to wywali w błąd i tylko jedna grupa 000.PJ pisze:Odczyt zaczynam na N (automat) i jest 38, później start silnika i trzyma te 38
a tu moje ustawienia
nowy rozrzad w ALH
//niekoniecznie, ale decyduje o potrzebie korekty kąta początku wtrysku.
dokładnie, rozrząd jest OK
zakres prawidłowy to 41-46
//tu to pewnie piszesz o pierwszym okienku i to są obroty silnika kąt wtrysku okienko drugie i dla ALH katalogowo to zakres 12-75.
o qxxxx masz racje, ale wtopa cale szczęście ze odpuściłem przy 50-55 a kombinowaliśmy w przedziale 41-46 )))
//ideałem jest 50-52 tak mam ustawione u siebie
jak przegonie autko zczytam jeszcze raz ale IMHO jest OK jutro sprawdzę spalanie na trasie
chłopaki w warsztacie chyba opóźnili max. kat wtrysku bo z rana biała chmura przy odpalaniu ale później OK, VAG nie okazuje żadnych błędów tylko przy odczycie kata wtrysku pokazywały sie 000 i to dało mi do myślenia, pierwszy ruch pompa i wskoczyli na 30 i zamiast 000 VAG i KTS pokazywał wreszcie prawidłowe wartości
dzięki za info
P.
dokładnie, rozrząd jest OK
zakres prawidłowy to 41-46
//tu to pewnie piszesz o pierwszym okienku i to są obroty silnika kąt wtrysku okienko drugie i dla ALH katalogowo to zakres 12-75.
o qxxxx masz racje, ale wtopa cale szczęście ze odpuściłem przy 50-55 a kombinowaliśmy w przedziale 41-46 )))
//ideałem jest 50-52 tak mam ustawione u siebie
jak przegonie autko zczytam jeszcze raz ale IMHO jest OK jutro sprawdzę spalanie na trasie
chłopaki w warsztacie chyba opóźnili max. kat wtrysku bo z rana biała chmura przy odpalaniu ale później OK, VAG nie okazuje żadnych błędów tylko przy odczycie kata wtrysku pokazywały sie 000 i to dało mi do myślenia, pierwszy ruch pompa i wskoczyli na 30 i zamiast 000 VAG i KTS pokazywał wreszcie prawidłowe wartości
dzięki za info
P.
PJ