[all VW] Pokażcie jakie macie zegary...
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Zacznijmy od tego ze ja mam licznik firmy Motometer. W mk3 montowane byly takze VDO i TRW. Do mojego Motometera wskazowki pasowaly dobrze, z tym ze na iglicach silniczkow trzymaly sie zdecydowanie slabiej niz oryginalne wskazówki. Druga sprawa, w moim liczniku problem pojawil sie w momencie montazu wskazówek, bo ringi aluminiowe ktore mialem zalozone wczesniej nie pozwalaly obrocic sie wskazówce. Tym samym musialem skrócic je o kilka mm zeby ladnie mogly przesuwac sie nad tarcza. Trzecia sprawa to podświetlenie. Tu sprawe powierzyłem rydzuowi, ktory pieknie sie tym zajal.
Pamiętajcie też, że wskazówki podświetlane od spodu nie bardzo współpracują z licznikami z przedziału 92-94. Pasują na iglicę, ale sposób poruszania wskazówkami jest tam troszeczkę inny niż w późniejszych latach produkcji i po prostu nie dają rady.
Co do podświetlania wskazówek to na forum jest obszerny temat jak to zrobić.
W przypadku tarcz Indiglo problemem jest tylko upchnięcie wszystkich przewodów na liczniku i dodatkowo wciśnięcie diód w przestrzeń między tarczami a wskazówką.
Co do podświetlania wskazówek to na forum jest obszerny temat jak to zrobić.
W przypadku tarcz Indiglo problemem jest tylko upchnięcie wszystkich przewodów na liczniku i dodatkowo wciśnięcie diód w przestrzeń między tarczami a wskazówką.
Może nie żadna rewelka ale mi się podoba tarcze indiglo od MoMana + wskazówki z Golfa IV podświetlane od spodu, Z czasem dojdą wyświetlacze w negatywie (narazie brak czasu)
Ostatnio zmieniony wt cze 09, 2009 07:38 przez ronar, łącznie zmieniany 1 raz.