Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
arwam, sam mieszkam na wsi. Spalanie jest możliwe. Jak jadę do 110 płynnie w trasie moim variantem to też pali 4,2-4,3, więc zejście niżej jest możliwe po wyłączeniu klimatyzacji.
Kolega napisał, że w mieście tyle mu pali! W takie coś nie uwierzę, bo jest to nie możliwe i tyle...
Także proszę o wyluzowanie
Kolega napisał, że w mieście tyle mu pali! W takie coś nie uwierzę, bo jest to nie możliwe i tyle...
Także proszę o wyluzowanie
Ostatnio zmieniony pn maja 25, 2009 11:58 przez miqs, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
arwam, no rakieta to nie jest ,power tyż nie ten ale za to bezawaryjne cudo i na moje lata wystarczy -może gdybym miał tak ze dwie dychy mniej to napewno bym takim nie śmigał .Jednak teraz mając rodzinę i bagaż doświadczeń wystarczy mi to 'kochane cudo'.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
zależy jak jeździ jak emeryt to jest wykonalne ale za zdrowe dla auta to nie jest chyba że jakiś taki egzemplarz się mu trafiłKolega napisał, że w mieście tyle mu pali! W takie coś nie uwierzę, bo jest to nie możliwe i tyle...
moim drugim golfem z silnikiem 1,6TD z IC też się zmieścisz w 5l/100km w mieście jak się nie wściekasz ale też nie zamulasz.
na trasie potrafi zejść do 3,8l/100km ale prędkość w granicach 90-130km/h przy mniejszej lub większej już zaczyna wzrastać a churkę to potrafi za sobą zostawić jak na TD przystało
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Zużycie w moim TDI wzrasta zazwyczaj zimą, co dokładnie widać na wykresie (klik w ikonkę poniżej). Dodam, że mam do pracy zaledwie 6 km i to w korkach. Widać spory rozrzut od 4,03 na trasie, do prawie 8 litrów w mieście. Ogólnie mieści się w 6, z czego jestem zadowolony.
[b]Go ! Go ! Golf ! [/b] [url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/209774.html][img]http://images.spritmonitor.de/209774.png[/img][/url]
ja zszedłem ostatnio na autostradzie do 4l/100km przy prędkości 110-130km/h, ale za to w zimie na krótkich odcinkach spalił mi 8,5l/100km bo jeździłem tak krótkie odcinki że się nawet nie zdążył nagrzać. Ogólnie to tak 5,5l/100km mi pali po mieście, a ja nie jeżdżę jak dziadek bo nie po to te mody porobiłem.
- hx_malbork
- TdiGangsters
- Kontakt:
tryb mieszany... chociaż z przewagą jazdy po mieście i codzienny dojazd do pracy (4km) (w tedy pewnie spala najwięcej bo to krótki odcinek.. z 4 skrzyżowania trochę zakrętów), jak jade gdzieś dalej to tak koło 100km/h trzymam i wychodzi mi ze na pełnym baku przejechałem około 750km...
to norma
1,9 TD (AAZ)
to norma
1,9 TD (AAZ)
Ostatnio zmieniony wt cze 30, 2009 09:23 przez zielu, łącznie zmieniany 1 raz.