Po wymianie rozrzadu nie odpala
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Po wymianie rozrzadu nie odpala
Witam. Postanowiłem wymienić rozrząd w swoim golfiku mk2 1.6 wszystko ładnie pięknie rozebrałem, poskładałem, ustawiłem na znaki i się zaczęło. Przy próbie odpalenia za 1 razem tak jak by się dławił (nie odpalił się) więc postanowiłem sprawdzić jeszcze raz rozrząd rozebrałem go po nowinie poskładałem i dalej to samo. Za pomoc z góry dziękuje.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jeszcze jest koło posrednie po którym chodzi pasek rozrzadu.... na wysokosci pompy wody.. jesli jego nie zaznaczyłes to napewno sie przestawiło... na samym dole masz małe koło zebate na wale na wałku masz duze koło zwbate... jest jeszcze takie samo duze które napedza aparat zapłonowy....
[ Dodano: 25 Maj 2009 10:53 ]
po prawej stronie masz te koło....
[ Dodano: 25 Maj 2009 10:53 ]
po prawej stronie masz te koło....
nie mam jak teraz sprawdzić bo w pracy jestem. to jak ustawie te koło jeszcze to powinno działać:) ale jak pamiętam to pompa wody jest podłączona pod pasek alternatora(jest na prawo od koła pasowego patrząc od boku). A jeszcze takie pytanie bo jak czytałem to te golfiki miały rozrząd bezkolizyjny więc nic się z silnikiem chyba?
siwy2g, ustaw zapłon i odpali na 100%. mówię Ci bd cacy, w moim golfie było dokładnie to samo i przyczyną był przestawiony zapłon, który przestawia się przy wymianie paska rozrządu
Avant S4-line + in progress....
290 KM @ 535 Nm // GTB2260vzk // BIG FMIC // HF100 // TIP // DP 2,75" // Sportec Mono 10 // 320/288 // Gwint KW
290 KM @ 535 Nm // GTB2260vzk // BIG FMIC // HF100 // TIP // DP 2,75" // Sportec Mono 10 // 320/288 // Gwint KW
- Paweł Marek
- V.I.P.
nic się nie przestawia jeśli rozrząd przed i po wymianie jest dobrze ustawiony, może stopień jeden maks. siwy2g, mówi ci to coś że wał kręci się 2 razy szybciej jak oba wałki? Można się pomylić o cały jego obrót czyli 360 stopni
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt:
aparat zapłonowy masz w głowicy czy w bloku silnika ??
wykręć pierwszą swiece od rozrządu ustaw tłok na w górnym punkcie i sprawdz czy palec aparatu zapłonowego wskazuje na przewód tego cylindra jesli nie to przestaw aparat tak aby wskazywał i wtedy odpali
[ Dodano: 26 Maj 2009 21:44 ]
moja podpowiedz dotyczy aparatu zapłonowego w bloku silnika
wykręć pierwszą swiece od rozrządu ustaw tłok na w górnym punkcie i sprawdz czy palec aparatu zapłonowego wskazuje na przewód tego cylindra jesli nie to przestaw aparat tak aby wskazywał i wtedy odpali
[ Dodano: 26 Maj 2009 21:44 ]
moja podpowiedz dotyczy aparatu zapłonowego w bloku silnika
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt: