I jak tu nie wierzyc w piątek 13-tego...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
I jak tu nie wierzyc w piątek 13-tego...
Wyjezdzam sobie z pracy w piatek..jade z kilometr, a tu nagle przy dodawaniu gazu zapala sie kontrolka silnika i sobie miga...silnik odczuwalnie stracil moc, ale nie ma tragedii...
Podjechalem po zonke, odpalam i miga caly czas. Jade jakies 2 km i auto prawie juz nie ciagnie...caly woz zaczal sie trzasc jak galareta, i jade jak slimak.
Mowie sobie-nie ma zartow i zajezdzamy do (na szczescie dosc blisko) warsztatu.
Koles otwiera maske i mowi, ze jeden gar nie pali (ja tam nic nie slyszalem-po prostu sie nie znam) i ze naprawa nie bedzie kosztowac 50zl
Dzis maja go podpiac pod kompa i zdiagnozowac.
Powiedzcie mi prosze co moglo pierdyknac (wiem, ze moglo to byc- swieca (wymieniane 10kkm temu), cewka zaplonowa lub cos jeszcze-no, wlasnie co?) i ile to moze kosztowac, zeby mnie nie walneli za drogo...
pozdrawiam
gREG
Podjechalem po zonke, odpalam i miga caly czas. Jade jakies 2 km i auto prawie juz nie ciagnie...caly woz zaczal sie trzasc jak galareta, i jade jak slimak.
Mowie sobie-nie ma zartow i zajezdzamy do (na szczescie dosc blisko) warsztatu.
Koles otwiera maske i mowi, ze jeden gar nie pali (ja tam nic nie slyszalem-po prostu sie nie znam) i ze naprawa nie bedzie kosztowac 50zl
Dzis maja go podpiac pod kompa i zdiagnozowac.
Powiedzcie mi prosze co moglo pierdyknac (wiem, ze moglo to byc- swieca (wymieniane 10kkm temu), cewka zaplonowa lub cos jeszcze-no, wlasnie co?) i ile to moze kosztowac, zeby mnie nie walneli za drogo...
pozdrawiam
gREG
Ostatnio zmieniony pn sty 16, 2006 13:37 przez gREGORPG, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
mialem tel z warsztatu, na razie cewka zaplonu. wymienią i znowu pod kompa, tylko ciekawe czy to bedzie wszystko...Dwight pisze:u mnie było podobnie świece były ok potem cewki ale tez w porzadku padło na moduł zapłonu i za 480 pln już miałem 150 PS a nie 20 .....jechał jak mega galareta.Do 1,6 napewno taniej
Jakby założyli dobrą cewke dla sprawdzenia to by bylo lepiej z ich strony (wtedy by było na 110% wiadomo że to cewka), a tak na dziendobry koszty...gREGORPG pisze:mialem tel z warsztatu, na razie cewka zaplonu. wymienią i znowu pod kompa, tylko ciekawe czy to bedzie wszystko...Dwight pisze:u mnie było podobnie świece były ok potem cewki ale tez w porzadku padło na moduł zapłonu i za 480 pln już miałem 150 PS a nie 20 .....jechał jak mega galareta.Do 1,6 napewno taniej
Witam. Jesli to mk4 po 2000 roku to na kazdej swiecy z osobna jest cewka i na bank spaliła ci sie jedna ta ze koszt w sklepie to 150 zl wymiana zajmie ci 2 minuty jesli chdzi o serwis to 220 zl z wymiana biora 70 zl za robote , ale nie przejmuj sie te typy tak maja ja juz cztery wymieniałem tylko po pierwszej zaczołem kupowac juz uzywane koszt ok 70 zł. narazie jest ok w serwisie mówia ze czesto to siada. TAK ZE KUP NAJLEPIEJ UZYWKE I SAM WYMIEN I CIESZ SIE JAZDA
Normalna rzecz w tym aucie mi przy przebiego około 40 tys. km padła palco-cewka 3 cylindra wymieniłem ją i niedawno przy przebiegu ponad 60 tys.km padła 4 cylindra koszt 1 szt. w ASO to około 120 zł,ale jak ma nie pasc jak wudnieje na niej napis Made in Italy:D
Normalna przypadłośc tych silników jak teraz mi padnie jedna to wymienie dwie szt. pozostałe i bede miec z głowy.
Normalna przypadłośc tych silników jak teraz mi padnie jedna to wymienie dwie szt. pozostałe i bede miec z głowy.