[Mk3] Czy przeciek w tym miejscu może byc od szyberdachu?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Lukasz_mk2
- Forum Master
hepos, a jak wsadziłeś już ten drut(linkę) to po wyciągnięciu był brudny czy nie?? Jeżeli był brudny to będziesz się musiał jakoś pomęczyć i go wkońcu przepchać ja u siebie siedziałem chyba z pół soboty żeby to dobrze przetkać, najgorzej jak robisz to w gorące dni bo błoto które tam jest zasycha i ciężko to przetkać, tylko uważaj nic na siłę bo może być tak że podczas pchania drutu wyskoczy ci ten wężyk(odpływ) z szybra i wtedy czeka cię zdjęcie podsufitki o nie jest to zbyt przyjemna robota.
- hepos
- GT Owner
- Auto: Golf VII
- Silnik: CJZA
Troche brudny był, no ale tak jak mowie drożność jakaś tam jest. nie bardzo wiem jak to przepchać mam małe zdolności manualne. Może podasz jakiś sekret ?:)Lukasz_mk2 pisze:hepos, a jak wsadziłeś już ten drut(linkę) to po wyciągnięciu był brudny czy nie?? Jeżeli był brudny to będziesz się musiał jakoś pomęczyć i go wkońcu przepchać ja u siebie siedziałem chyba z pół soboty żeby to dobrze przetkać, najgorzej jak robisz to w gorące dni bo błoto które tam jest zasycha i ciężko to przetkać, tylko uważaj nic na siłę bo może być tak że podczas pchania drutu wyskoczy ci ten wężyk(odpływ) z szybra i wtedy czeka cię zdjęcie podsufitki o nie jest to zbyt przyjemna robota.
Aha i jak lalem wodę z butelki tam do tego odplywu w szyberdachu to podczas przetykania wylatywala brudna woda. Ale co z tego jak nie przeszla mi linka na wylot brakuje jej nie wiem z 10-15 cm i kaplica nie pojdzie dalej
[ Dodano: 01 Cze 2009 12:38 ]
to znaczy 5-10 cm od czego?Paweł Marek pisze:może 5-10 cm. Zdejm osłonę słupka do dojdziesz ręką do tego miejsca
Ostatnio zmieniony pn cze 01, 2009 12:40 przez hepos, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lukasz_mk2
- Forum Master
u mnie też było tak że jak lałem wodę to niby wszystko było dobrze, ale niestety część wody wylewała się tak jak powinna a część leciała do środka przy łączeniu tej rurki idącej od szybra do wylotu("dziubka"). Dziubek po wyjęciu wygląda jak litera "L" w górną jej część wchodzi ta rurka od szybra jak ten dziubek jest nie drożny to woda nie zdąży wypłynąć cała i się przepełnia i wylewa na łączeniu (rurka z "dziubkiem" jest na wcisk więc bez problemu na łączeniu może wypływać woda. Najlepiej zrób tak, niech ktoś ci leje na szyber a ty odchyl wykładzinę i zobacz czy ci się tam woda nie leje (generalnie powinno się lać na kable która wchodzi do drzwi - ta duża okrągła wtyczka w słupku)
- dani3lo
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja miałem cos takiego
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=242784
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=242784
Ostatnio zmieniony pn cze 01, 2009 15:31 przez dani3lo, łącznie zmieniany 1 raz.
- hepos
- GT Owner
Koledzy szanowni. Niestety u mnie przyczyną przecieku nie jest szyberdach Mi przecieka przez szybę przednią. Lałem wodą w prawy górny róg szyby, potem po jej bocznej krawędzi i zaczęło kapać do auta. Teraz już wiadomo skąd przecieka pytanie teraz którędy to idzie.
Lałem jeszcze bezpośrednio pod podszybie w tym miejscu na szybie gdzie jest przeciek, to nie ciekło (na zdjęciu zaznaczone na biało)
I teraz panowie pytanie - czy da się to jakoś uszczelnić? Jakieś pomysły sugestie?
Lałem jeszcze bezpośrednio pod podszybie w tym miejscu na szybie gdzie jest przeciek, to nie ciekło (na zdjęciu zaznaczone na biało)
I teraz panowie pytanie - czy da się to jakoś uszczelnić? Jakieś pomysły sugestie?
- hepos
- GT Owner
Ja nie mowie, zeby wklejać samemu. Tylko może ktoś jakimś silikonem czy czymś uszczelnił wklejoną już szybę albo ma pomysł jak to zrobić?
[ Dodano: 01 Cze 2009 16:58 ]
może czymś takim jakoś pistoletem wbić, tylko czy to coś da, czy woda i tak sobie nie znajdzie ujścia?
http://www.allegro.pl/item646100110_app ... owych.html
[ Dodano: 01 Cze 2009 16:58 ]
może czymś takim jakoś pistoletem wbić, tylko czy to coś da, czy woda i tak sobie nie znajdzie ujścia?
http://www.allegro.pl/item646100110_app ... owych.html
- hepos
- GT Owner
nie odchodzi , ale to wystarczy np 0,1 mm nieszczelnosci w 1 cm warstwie kleju, prawda?
[ Dodano: 12 Cze 2009 13:48 ]
witam
zdjalem ta rynienke. I problem jest taki ze przy wklejeniu szyby ktos do 1/3 wys dal za duzo kleju jak wlozyli szybe klej sie rozplynal zatykajac rynienke kolo szyby. I jak byl maly deszcz to sobie plynelo tymi 2 mm co zostaly ale jak bardzo lalo to wyzej zrobila sie dziurka grubosci zapałki i tamtedy wpływało zapewne. Wzialem klej do szyb i zasilikonowalem. Czekam az wyschnie i zobacze
[ Dodano: 13 Cze 2009 09:06 ]
Narazie wygląda na to że pomogło , poczekamy na większą ulewę
[ Dodano: 12 Cze 2009 13:48 ]
witam
zdjalem ta rynienke. I problem jest taki ze przy wklejeniu szyby ktos do 1/3 wys dal za duzo kleju jak wlozyli szybe klej sie rozplynal zatykajac rynienke kolo szyby. I jak byl maly deszcz to sobie plynelo tymi 2 mm co zostaly ale jak bardzo lalo to wyzej zrobila sie dziurka grubosci zapałki i tamtedy wpływało zapewne. Wzialem klej do szyb i zasilikonowalem. Czekam az wyschnie i zobacze
[ Dodano: 13 Cze 2009 09:06 ]
Narazie wygląda na to że pomogło , poczekamy na większą ulewę