turbina do czyszczenia czy odrazu regeneracja?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

spiderysz
Nowicjusz
Nowicjusz

turbina do czyszczenia czy odrazu regeneracja?

Post autor: spiderysz » wt cze 02, 2009 20:06

Dzisiaj pytałem o czyszczenie turbiny w Diesel Motor Service w Lublinie. Gość powiedział że nie ma sensu czyścić bo gdy usuniety zostanie nagar i cały syf to turbina złapie nieszczelność i bedzie jeszcze gorzej i sie w którkim czasie rozleci. Mówił ze jak mam przebieg 200tys to tylko regeneracja.
U mnie turbina przycina się przy wyższych predkościch, nie puszcza oleju i poza zapieczonymi kierownicami jest raczej w pełni sprawna, ładnie pompuje od dołu.

Czy gość chce mnie na kase naciągnąć czy faktycznie regeneracja konieczna? Albo olać gościa i może samo czyszczenie wystarczy w zupełności? Dodam że za regeneracje zażyczył sobie 1250zł a za czyszczenie 500zł

Awatar użytkownika
Adamm
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
Kontakt:

Post autor: Adamm » wt cze 02, 2009 20:13

spiderysz, p......li glupoty jak potluczony

co sie ma rozszczelnicz jak to co sie czysci nie ma kontaktu z uszczelniaczami?? gosc chyba sam nie wie co mowi

czesci smarowanej olejem w ogole sie nie rozbiera

czyscilem nie jedna turbine i jakos auta smigaja i nic sie nie leje

pogon goscia

[ Dodano: Wto Cze 02, 2009 8:14 pm ]
spiderysz, PS ceny z wyjeciem i montazem turbiny?

[ Dodano: Wto Cze 02, 2009 8:15 pm ]
no i jeszcze jedno - skoro uwaza ze czyszczenie jest bez sensu to czemu to oferuje :P

Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG

spiderysz
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: spiderysz » wt cze 02, 2009 20:22

Tak ceny z wyjęciem i montażem. Wiec wniosek z tego że chciał na mnie zarobić dobrze... :grrr:
Lepiej jak turbina bedzie czyszczona piaskowaniem czy polerka tych kieorwnic wystarczy?

A może ktoś zna jakiegoś dobrego i pewnego fachowca co mi ładnie wyczyści od turbiny po kolektor ssący, EGR, zaślepi go i kata wytnie??
Oczywiście z okolić Lublina

Awatar użytkownika
antojuja
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: antojuja » wt cze 02, 2009 21:18

spiderysz, sam sobie czyscilem i kilku forumowiczow a takze kolegow juz skorzystalo z mojej pomocy i sa zadowoleni, auta dalej smigaja jak zloto, nie daj sie nabrac temu ,,specjaliscie'', u mnie czyszczenie turbiny po kolektor ssący, EGR zaślepienie go i kata wyciecie jest tansze niz u tego speca wierz mi te czynnosci w zupelnosci pomagaja

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”