Koniec tajemnic i chowania auta, już po Evencie więc i tutaj moge wrzucić fotki:
Na chłodno po odetchnięciu po Evencie moge powiedzieć mniej więcej co i jak, ale wszystko widać już na foto od norbiego Bora przeszła lekką metamorfoze, co nieco zostało zmienione ale bez przesady więc po krótce: grill bez znaczka JOM, znaczek w atrape GLi (rarytas praktycznie niedostępny, dzień przed Eventem wkońcu dotarł i dumnie się pręży teraz na grillu), listwa od wersji USA, ciemno białe obrysówki, nowa dokładka V6, zaślepki w błotniki WOB Edition, prawe duże lusterko ze zmienionym wkładem, tylna klapa USA bez znaczków i logo VW, mała tylna rejestracja. Zawieszenie gwintowane TA Technix 4motion, koła oryginalne Audi S8 W12 wypolerowane na lustro 8x18" z oponami 215/35 18 (przód Semperit tył Nankang) jeszcze w tym tygodniu wskakują świeże Toyo w rozmiarze 205/35 bo z 215 nie jestem zadowolony. Dystanse redykcyjne przód 20 mm tył 27 mm, idealnie spasowane w nadkola pod air ride, bo już teraz wiem że kwestią czasu jest że musi się pojawić, bo podczas jazdy na Event z norbim przytarliśmy płytą chyba z 20 razy Kierownica oraz gałka z wersji Highline, najczęściej występowały w Passacie W12. Filtr powietrza dedykowany do V6 K&N + rozwiert puszki do tego delikatnie zmieniony soft dzięki czemu przybyło troche PS-ów i NM.
W krótkim czasie bo w ciągu 4-5 miesięcy udało mi się ogarnąć samochód, nie był idealny, nie jest idealny i nigdy nie będzie, bo jak ja to mówie z gówna auta nie zrobisz Ale bardzo się ciesze i nie wiem jakim cudem udało się uzyskać tyle wyróżnień na Vag Evencie m.in Top 3 Bora (razem z Kokos-em i qling-iem).
Plany to air-ride, zmiana środków na Recaro w kremowej skórze z elektryką, docelowe koła Mercedes Segin 18" (taki sam wzór jak u mojego brata z tym że o cal większe, cały układ wydechowy, napewno MG Motorsport, bo jak mi kazali dać mu, to nie było efektu