Sprezyny GT/GTI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sprezyny GT/GTI
Witam
Panowie mam golfa III 1.8 GT silnik ABS 90KM i mam zalozone sprezyny od GTI !! A jak wiadomo golfy GTI byly ciezsze i auto wydaje mi sie teraz strasznie terenowe?? Czy jesli zaloze sprezyny od GT to obnizy sie tak jak powinien ?? Czy moze jest dobrze z gleba?? Ale wydaje mi sie ze jest za wysoko i wogle jest trzaska mi w zawieszeniu mimo iz mam wymienione cale zawieszenie (Amorki, wszyskie gumy, tuleje, poduszki mcpersona, odboje wszystko przod i tyl)
Zdjecie ilustrujace cala sytuacje
Panowie mam golfa III 1.8 GT silnik ABS 90KM i mam zalozone sprezyny od GTI !! A jak wiadomo golfy GTI byly ciezsze i auto wydaje mi sie teraz strasznie terenowe?? Czy jesli zaloze sprezyny od GT to obnizy sie tak jak powinien ?? Czy moze jest dobrze z gleba?? Ale wydaje mi sie ze jest za wysoko i wogle jest trzaska mi w zawieszeniu mimo iz mam wymienione cale zawieszenie (Amorki, wszyskie gumy, tuleje, poduszki mcpersona, odboje wszystko przod i tyl)
Zdjecie ilustrujace cala sytuacje
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=177630
djkula1, moj tez na rh cup
no ale mimo wszystko moj stoi duzo nizej, szczegolnie przod, u Ciebie jest nienaturalnie wysoko przynajmniej moim zdaniem.. sprezyny od GTI czasem moga pogorszyc, bo jak sam stwierdziles gti jest ciezsze.. zaloze albo dedykowane obnizajace, albo seryjne, albo dokup sobie do tego co masz talerzyki obnizajace, pod tym haslem na alegro znajdziesz..
no ale mimo wszystko moj stoi duzo nizej, szczegolnie przod, u Ciebie jest nienaturalnie wysoko przynajmniej moim zdaniem.. sprezyny od GTI czasem moga pogorszyc, bo jak sam stwierdziles gti jest ciezsze.. zaloze albo dedykowane obnizajace, albo seryjne, albo dokup sobie do tego co masz talerzyki obnizajace, pod tym haslem na alegro znajdziesz..
wysoko ? ja mialem z 5-8 cm nizej u siebie w gti , jazda byla koszmarem ...
wywaliłem sprezyny na nowe standartowe ,
podczas wymiany okazało sie np ze na tyle
mialem o 1 zwój mniej bo były tam jakies tuningowane
teraz po wymianie jest super , wrescie tym samochodem jezdzi po naszych drogach
w miare komfortowo a zapędów do kozakowania i tak nie mam bo to śmieszne
ze 115 koniami więc jestem zadowolony.
a u mnie wysokość jest teraz praktycznie taka jak u ciebie
tak ze z tym obniżaniem to sobie przemyśl co chcesz osiągnąć
wywaliłem sprezyny na nowe standartowe ,
podczas wymiany okazało sie np ze na tyle
mialem o 1 zwój mniej bo były tam jakies tuningowane
teraz po wymianie jest super , wrescie tym samochodem jezdzi po naszych drogach
w miare komfortowo a zapędów do kozakowania i tak nie mam bo to śmieszne
ze 115 koniami więc jestem zadowolony.
a u mnie wysokość jest teraz praktycznie taka jak u ciebie
tak ze z tym obniżaniem to sobie przemyśl co chcesz osiągnąć
Ostatnio zmieniony czw cze 04, 2009 20:03 przez dnadna, łącznie zmieniany 3 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.
djkula1, od czego masz amortyzatory? Też od GTI? Bo to one sa niższe o 25 mm nie sprężyny. Chodzi o długość amora. Długość sprężyn po wyjęciu będzie zależeć od ich twardości, a rodzajów spręzyn nawet do GTI było kilka, oraz od stopnia zużycia.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Napewno napewno. Nie wiem dokładnie o ile, GT ma niższe chyba o 10, a GTI o 20 lub 25 mm. Już teraz wiesz czemu auto masz za wysokie. Ale ja bym tak zostawił. Moda na glebę każdemu szybko przechodzi kto dużo jeździ.
[ Dodano: Czw Cze 04, 2009 9:35 pm ]
haps, katalog intercars obejmuje to co mają do zaoferowania w podróbach.A tańsze firmy mogą mieć i zwykle mają np na tył dwa rodzaje amorów, do GTI i do wszystkich innych. To tylko fabrycznie jest chyba z 8 lub więcej rodzajów spręzyn i amorów
[ Dodano: Czw Cze 04, 2009 9:35 pm ]
haps, katalog intercars obejmuje to co mają do zaoferowania w podróbach.A tańsze firmy mogą mieć i zwykle mają np na tył dwa rodzaje amorów, do GTI i do wszystkich innych. To tylko fabrycznie jest chyba z 8 lub więcej rodzajów spręzyn i amorów
Ostatnio zmieniony czw cze 04, 2009 21:35 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.