Brak prądu na listwie od świec...TDI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak prądu na listwie od świec...TDI
Mam nastepujacy problem,na listwie swiec żarowych nie ma pradu kiedy wlaczam zapłon,2 tygodnie temu wymienialem wszytskie swiece bo moje byly zjarane wszystkie i bylo ok,a wczoraj znowu zapalil tak jak by bez grzania,tzn charakterystycznie sie zatrzepal przy zapalaniu i to przykuło moja uwage,sprawdzilem swiece wszytskie ok ale pradu niedostaja:(,bezpiecznik od swiec cały,i prąd do niego dochodzi...
Golf III GTI 20 JAHRE AFN+0.216+chips niehamowany jeszcze.
Golf III VARIANT 96' ALH +
I tak o to całe moje życie kręci się wokół tych trzech literek "TDI" :D:D:D
DODATKOWO JEST JESZCZE DUŻY BEZPIECZNIK 50A W TYCH BEZPIECZNIKACH POD KIEROWNICĄ I TO NA PEWNO TEN SIĘ PRZEPALIŁ WIĘC GO POSZUKAJ - MNIEJ WIĘCEJ JAK SIĘ PATRZY Z POZYCJI SIEDZĄCEGO KIEROWCY JEST ON PO PRAWEJ STRONIE U GÓRY WŁOŻONY POZIOMO (WYCIĄGNIJ PUŁKE BEZPIECZNIKÓW SZYBCIEJ GO ZNAJDZIESZ, POZDRAWIAM!!!!)marcinvw pisze:wlasnie to sprawdzalem i jest całe i prad tam dochodzi...
U mnie po wyjęciu bezpiecznika znajdującego się nad przekaźnikami kontrolka mrugała wiec nie mów, że to nieprawda, potwierdzenie tego jest w poscie napisanym po twoim.RALFI pisze:NIEPRAWDA KOLEGO KONTROLKA ZACHOWUJE SIE PRAWIDŁOWOryba_71 pisze:Gdybyb spalił się bezpiecznik to kontrolka podgrzewania świec żarowych najprawdopodobniej by przez jakiś czas po odpalenoiu mrugała.
Może warto się zastanowić czy u Ciebie jest wszystko wporządku, a nie od razu negować.
Wsilniku TDI w przypadku przepalenia bezpiecznika 50A lampka grzania świec będzie pokazywała grzanie. Bedzie się tak działo też po wyjęciu przekaźnika. To właśnie przekaźnik jest elementem wykonawczym. Proponuje odłączyć listwę od świec, wyjąć przekaźnik znajdujący się w gnieździe 12 zewrzeć styki 4/87 i 6/30 w gnieździe przekaźnika. Na listwie powinno pokazać się napięcie. Bezpiecznik 50A znajduje się za przekaźnikiem jeżeli nie pojawi się napięcie należy go sprawdzić następnie należy sprawdzić złącze przewodów w komorze silnika. oczywiście nastyku 6/30 gniazda przekaźnika powinno być napięcie.
dzieki juz wszytsko dziala to jednak był bezpiecznik 50A,a ta kontrolka to mnie wku....,ona co by sie niedzialo to zachowuje sie tak samo,roznica w jej dzialaniu jest tylko silnik zimny pali sie dluzej,silnik goracy zapala sie na chwilke,i tylko tyle ...pozdrowka...
Golf III GTI 20 JAHRE AFN+0.216+chips niehamowany jeszcze.
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re
B.DOBRZE - TAK MA BYĆ !!!!marcinvw pisze:dzieki juz wszytsko dziala to jednak był bezpiecznik 50A,a ta kontrolka to mnie wku....,ona co by sie niedzialo to zachowuje sie tak samo,roznica w jej dzialaniu jest tylko silnik zimny pali sie dluzej,silnik goracy zapala sie na chwilke,i tylko tyle ...pozdrowka...
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
TEMAT DOTYCZYŁ SILNIKA TDI WIĘC TO JA MIAŁEM RACJE A ŻE W ZWYKŁYM DIESLU DZIEJE SIĘ INACZEJ TO JUŻ INNA BAJKA I POST NIE DOTYCZYŁ TEGO TEMATUryba_71 pisze:U mnie po wyjęciu bezpiecznika znajdującego się nad przekaźnikami kontrolka mrugała wiec nie mów, że to nieprawda, potwierdzenie tego jest w poscie napisanym po twoim.RALFI pisze:NIEPRAWDA KOLEGO KONTROLKA ZACHOWUJE SIE PRAWIDŁOWOryba_71 pisze:Gdybyb spalił się bezpiecznik to kontrolka podgrzewania świec żarowych najprawdopodobniej by przez jakiś czas po odpalenoiu mrugała.
Może warto się zastanowić czy u Ciebie jest wszystko wporządku, a nie od razu negować.