Rdza w miejscu na kolo zapasowe
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Rdza w miejscu na kolo zapasowe
Witam.
Zauwazylem ze w miejscu gdzie jest kolo zapasowe, jest taka jakby dziurka zeby tamtedy uciekala woda. Dziurka ta jest napewno fabryczna. Problem jest taki ze wewnatrz wokolo tej dziurki zaczela wychodzic rdza. Jestem przekonany ze dzieje sie tak dlatego ze przez ta dziurke dostaje sie woda z zewnatrz, np jadac w czasie deszczu, przez kaluze itd... Wychodzi na to ze zamiast woda ma uciekac przez ten otworek to woda sie dostaje do srodka przez niego i w jego okolicy rdzewieje. W zwiazku z tym postanowilem zalepic ta dziurke silikonem. Czy zrobilem dobrze, czy dzieki temu juz nic dalej nie bedzie rdzewiec w tym miejscu? Wiadomo ze jesli woda dostanie sie w miejsce na kolo zapasowe to ze nie bedzie miala ktoredy uciec ale jestem przekonany ze zadnym innym miejscem woda sie tam nie dostaje!
Zauwazylem ze w miejscu gdzie jest kolo zapasowe, jest taka jakby dziurka zeby tamtedy uciekala woda. Dziurka ta jest napewno fabryczna. Problem jest taki ze wewnatrz wokolo tej dziurki zaczela wychodzic rdza. Jestem przekonany ze dzieje sie tak dlatego ze przez ta dziurke dostaje sie woda z zewnatrz, np jadac w czasie deszczu, przez kaluze itd... Wychodzi na to ze zamiast woda ma uciekac przez ten otworek to woda sie dostaje do srodka przez niego i w jego okolicy rdzewieje. W zwiazku z tym postanowilem zalepic ta dziurke silikonem. Czy zrobilem dobrze, czy dzieki temu juz nic dalej nie bedzie rdzewiec w tym miejscu? Wiadomo ze jesli woda dostanie sie w miejsce na kolo zapasowe to ze nie bedzie miala ktoredy uciec ale jestem przekonany ze zadnym innym miejscem woda sie tam nie dostaje!
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja bym inaczej to ujal, czy wogule dziala ci spryskiwacz jezeli nie to spadlo kolanko w lewym tylnim slupku i woda bedzie leciala do zapasu, ale wtedy widac ze to plyn po kolorzegreg pisze:no przecież piszę skąd - jak spryskujesz szybę tylna to spryskiwacz pryska tak jak chodzi wycieraczka - po łuku czy prosto?Kiki20000 pisze:Oki ale skąd ?
w wypadku jezeli spryskiwacz dziala to przy uruchomieniu tylnej wycieraczki i wlaczeniu spryskiwania spryskiwacz spryskuje tylko pionowo czy strumien przesuwa sie wraz z wycieraczka
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Autko mam od około 2 tygodni, podczas zakupu wszystko było suche ( możliwe, że poprzedni właściciel, wytarł wszystko ), spryskiwacz chodzi bez problemu.... Dla wyjaśnienia sytuacji załączam 2 fotki:
1/ w tym miejscu dywanik w bagażniku wydaje się najbardziej mokry:
2/ a oto efekt - pod kołem zapasowym zbiera się woda:
BTW - spryskiwacz " idzie" za wycieraczką
1/ w tym miejscu dywanik w bagażniku wydaje się najbardziej mokry:
2/ a oto efekt - pod kołem zapasowym zbiera się woda:
BTW - spryskiwacz " idzie" za wycieraczką
Ostatnio zmieniony ndz cze 14, 2009 13:20 przez Kiki20000, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://img148.imageshack.us/img148/5218/vgel3xi.gif[/img]