pytanie o piasty przód
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pytanie o piasty przód
posiada ktoś może piasty do golfa II po półosie i przeguby 100... i czy były w ogóle takie???
robię swap silnika i muszę zmienić półosie na 100 a chciał bym zostać przy rozstawie 4x100 ma może ktoś pomysł...??? ja z przodu mam zwrotnice od golfa mk3 1.8 z jażmami i zaciskami pod tarcze 256mm...
robię swap silnika i muszę zmienić półosie na 100 a chciał bym zostać przy rozstawie 4x100 ma może ktoś pomysł...??? ja z przodu mam zwrotnice od golfa mk3 1.8 z jażmami i zaciskami pod tarcze 256mm...
VW Golf mk2 pasja zobowiązuje
jakieś 3 miechy temu zmieniłem zwrotnice w moim mk2 na te z mk3 1.8 pod tarcze 256mm... a teraz robię swap silnika na 1.8 T 20v i potrzebuje założyć mocniejsze pół ośki i przeguby, planowałem założyć pół osie z przegubami od vr6 bo pod skrzynie mi podejdą ale zewnętrzne przeguby nie pasują mi pod moje piasty i stąd moje pytanie o piasty... bo chce zostać przy rozstawie 4x100 ale potrzebuje dobrać pół osie i przeguby ewentualnie piasty żeby to wszystko pasowało
VW Golf mk2 pasja zobowiązuje
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a na połoske nie da sie załozyc takiego przeguba zewnetrznego od np RPka ? w piaste wejdzie , tylko nie wiem teraz ile tam zebów jest na połosce od VRki wewnatrz. zaraz sprawdze i powiem
[ Dodano: Nie Cze 14, 2009 12:17 pm ]
przegub od VRki :
Zewn. uzębienie, od strony koła: 36
Wewnętrzne uzębienie, od strony koła: 30
przegub od RPka
Zewn. uzębienie, od strony koła: 22
a to jest od 2E
[ Dodano: Nie Cze 14, 2009 12:17 pm ]
przegub od VRki :
przegub od RPka
Zewn. uzębienie, od strony koła: 22
a to jest od 2E
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie pytaj sie o silni k tylko o skrzynie dowiedz sie jaka masz skrzynie w TD , porownaj czy była taka w RP ku , jak byla ( a podejrzewam ze tak ) to powinno pasowac, w Rpkach montowali tez skrzynki od diesla.stelmi75 pisze:czy półośka prawa z 1.6d pasuje do 1.8 rp
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!