Mrygająca kontrolka oleju na zimnym silniku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mrygająca kontrolka oleju na zimnym silniku
Dzień dobry,
szukałem informacji na ten temat na naszym forum ale takiej satysfakcjonującej odpowiedzi nie uzyskałem. Dwa tygodnie temu zmieniałem olej w moim Golfie 1.4 z silnikeim ABD. Zrobiłem wszystko jak zawsze, ale coś się chyba stało. Mianowicie przy zimnym silniku po odpaleniu silnika kontrolka miga przez jakieś 3 sekundy. Nigdy wcześniej przed wymianą tak nie było. Co mogło się stać, jak to usunąć. Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam.
szukałem informacji na ten temat na naszym forum ale takiej satysfakcjonującej odpowiedzi nie uzyskałem. Dwa tygodnie temu zmieniałem olej w moim Golfie 1.4 z silnikeim ABD. Zrobiłem wszystko jak zawsze, ale coś się chyba stało. Mianowicie przy zimnym silniku po odpaleniu silnika kontrolka miga przez jakieś 3 sekundy. Nigdy wcześniej przed wymianą tak nie było. Co mogło się stać, jak to usunąć. Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam.
Re: Mrygająca kontrolka oleju na zimnym silniku
Mam podobnie objawy z tym że w TDI. W tej chwili mam zalanego castrola 10W40. Za 3 tygodnie wymieniam olej na Motul - a i napisze czy przestało migać. Jaki masz olej zalany?
Mam ten sam problem w 1,6 AEE i najprawdopodobniej to winna uszczelki pod glowica i wody mieszajacej sie z olejem...Niestety ale trzeba zrzucic glowice i sprawdzic uszczelke i stan panewek przy okazji Najlepsze jest to ze na rozgrzanym silniku kontrolka nie miga W tym tygodniu zaczynam akcje glowica i dam zanc czy usterka minela!
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
Moja szara gadzina :D
viewtopic.php?f=88&t=358463 - SPRZEDANY :(
Nowy nabytek A6 C5 2.7 Bi_TURBO :)
viewtopic.php?f=91&t=557480
viewtopic.php?f=88&t=358463 - SPRZEDANY :(
Nowy nabytek A6 C5 2.7 Bi_TURBO :)
viewtopic.php?f=91&t=557480
oby to nie było to wrrrrrAeternus pisze:Mam ten sam problem w 1,6 AEE i najprawdopodobniej to winna uszczelki pod glowica i wody mieszajacej sie z olejem...Niestety ale trzeba zrzucic glowice i sprawdzic uszczelke i stan panewek przy okazji Najlepsze jest to ze na rozgrzanym silniku kontrolka nie miga W tym tygodniu zaczynam akcje glowica i dam zanc czy usterka minela!
POZDRAWIAM
- Paweł Marek
- V.I.P.
Dacie sobie zdejmować głowicę bez pomiaru ciśnienia oleju??? A niechże sobie miga, gaśnie to w porządku, istotne jest ciśnienie a nie miganie. Jak będzie dobre wtedy można szukać przyczyn migania, a jak złe to ew. remoncik.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
No właśnie też mam w ostatnich dniach ten problem z mignięciem 2-krotnym kontrolki ciś. oleju po odpaleniu zimnego silnika. nie wiem co to znaczy? ale u mnie znalazłem inny problem o którym piszę w poście dzisiejszym (co to za czujnik?)--dotyczy niebieskiego czujnika ciśnienia oleju
Zauważyłem że na wysokich obrotach przy rozgrzanym silniku ucieka mi przez ten czujnik olej (w miejscu gdzie pin wtopiony jest w ten niebieski plastik)
Mam nadzieje że to sporadyczne miganie kontrolki jest spowodowane tym walniętym czujnikiem.
Zauważyłem że na wysokich obrotach przy rozgrzanym silniku ucieka mi przez ten czujnik olej (w miejscu gdzie pin wtopiony jest w ten niebieski plastik)
Mam nadzieje że to sporadyczne miganie kontrolki jest spowodowane tym walniętym czujnikiem.