Tnie, szarpie, braknie mocy...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jutro lecę kupić przepływomierz ale nie bardzo wiem gdzie i jaki. Planuje zakup w focie albo inter cars`ie ale nie wiem czy nie będzie za drogo w porównaniu z tym co jest na allegro. Moja stara przepływka to firma PIERBURG podobny do tego http://moto.allegro.pl/item639076446_pr ... 06461.html ale nie wiem czy jest sens kupować na allegro.
fleshu, jak nigdy nie widziałeś takiego przekaźnika jaki ja posiadam to chyba zakupie nowy taki jaki być powinien..
fleshu, jak nigdy nie widziałeś takiego przekaźnika jaki ja posiadam to chyba zakupie nowy taki jaki być powinien..
- fleshu
- Forum Master
- Kontakt:
Ja taki przekaźnik widziałem > tylko on w innym miejscu na tablicy w golfie siedzi!
109 mam u siebie (jak patrzysz od przodu) w dolnej prawej części tablicy a taki który ty masz na fotce jest w górnej lewej. Co do przepływki to musisz nr mieć. Wykęca się śruby - obcęgami - bo to jest chyba 5-cio ramienny torx z bolcem - na przepływce będzie nr > co do samych przepływek to tak jak wcześniej napisałem > jedni PIERBURG, następni BOSH a inni zamienniki. Najtaniej chyba cię wyjdzie w ASO Skody - jak oddasz stary to będzie coś koło 300 zł > droga to impreza jest > jeżeli ta przepływka padła sama powoli to bym jeszcze płynem zaryzykował > bo i tak nic nie stracisz > jeżeli się element grzejny wysypał no to jest po niej!
109 mam u siebie (jak patrzysz od przodu) w dolnej prawej części tablicy a taki który ty masz na fotce jest w górnej lewej. Co do przepływki to musisz nr mieć. Wykęca się śruby - obcęgami - bo to jest chyba 5-cio ramienny torx z bolcem - na przepływce będzie nr > co do samych przepływek to tak jak wcześniej napisałem > jedni PIERBURG, następni BOSH a inni zamienniki. Najtaniej chyba cię wyjdzie w ASO Skody - jak oddasz stary to będzie coś koło 300 zł > droga to impreza jest > jeżeli ta przepływka padła sama powoli to bym jeszcze płynem zaryzykował > bo i tak nic nie stracisz > jeżeli się element grzejny wysypał no to jest po niej!
przepływka zamówiona. Niestety zamówiłem regenerowaną (regeneracja w fabryce przez producenta z gwarancją na 24 m-c i koszt 470 zł i jak oddam swoją starą to zwracają mi 105 zł więc całkowity koszt ok 360 zł). Nowa to koszt rzędu 600-800 zł aż mnie z butów wycięło a przepływki "no name" to koszt 250-350 zł ale każdy wie jak to z "made in china" wygląda...szkoda kasy i nerwów..
Dzięki chłopaki za pomoc !!
Dzięki chłopaki za pomoc !!
jaaano, powiedź mi czy walnięty czujnik impulsatora w skrzyni biegów może także wywalać błąd na kompie z nastawnikiem? bo przekłamuje mi w kilometrach (zaniża), a przepływka jest walnięta bo tak wyszło na kompie. Jak jest odłączona to samochód jedzie a jak ją podłącze to szarpie i się muli..jaaano pisze:odpiąć wtyk od nadajnika prędkościomierza aby z kolei wykluczyć nastawnik