Jak odpalaja wasze diesle na mrozie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ja tam swojemu dodaje lekko gazu jeszcze nigdy nie kreciłem go ponad 10sek moze dlatego ze mam go od 2 tyg... a tak serio mozna dodawac gazu czy nie? oczywiscie silnik nie przekracza 1000obr/min po puszczeniu gazu obroty spadaja do 500obr/minck pisze:Jak juz wspomniałem wcześniej mój diesel odpala za pierwszym razem ,bez gazu przy tych mrozach,ale muszę go kręcić ok 10sek.I tak się zastanawiam czy lepiej by było w takim przypadku nie kręcić tak długo i spróbować drugi raz i czy lepiej dodać mu gazu czy nie?
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
A mi 2 dni temu przy -16 elegancko zapalił za pierwszym razem, a dzisiaj przy -23 ledwo zakręcił rozrusznikiem i... - zabrakło prądu, mimo że poprzedniego dnia wstawiłem świeżo naładowany akumulator...
Czy możliwe, że zabrakło prądu przez to, że ładowałem w ok 20st. C, a na dworze jest -23 i się "pojemność zmniejszyła" (no i zarazem wydolność)? Czy to raczej oznaka końca aku?
Czy możliwe, że zabrakło prądu przez to, że ładowałem w ok 20st. C, a na dworze jest -23 i się "pojemność zmniejszyła" (no i zarazem wydolność)? Czy to raczej oznaka końca aku?
Tyle pali [url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/218816.html][b]VR'ka[/b][/url] , a tyle [url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/220985.html][b]GTD[/b][/url] :D
-
- Ma gadane
A mi wyszło, że olej "zimowy" na stacjach wcale taki zimowy nie jest.. -20 i zapchał się filtr paliwa. Co gorsza całość jeszcze się zapowietrzyła..
Filtr podgrzewałem opalarką. Mam dwa akumulatory (na zmianę oczywiście), a nie udało mi się odpalić. Ktoś ma jakiś pomysł? Może jeszcze pompę paliwa podgrzewać (gdzie ona jest?)?
Filtr podgrzewałem opalarką. Mam dwa akumulatory (na zmianę oczywiście), a nie udało mi się odpalić. Ktoś ma jakiś pomysł? Może jeszcze pompę paliwa podgrzewać (gdzie ona jest?)?
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
-21C u mnie. jedno podgrzanie, sekunda i pali Vectra A 1.8 z nowym aku, wczoraj kupionym Centry nie zapalil
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
-
- Nowicjusz
Witam
Coś mi się nie chce wieżyć że przy minus 20 tak wam lekko zapalają i wogóle.
Nie mówie o tdi tylko o traktorach.
Albo wskazania termometrów u was szwankują ,albo kazdy dodaje albo macie w traktorach półsyntetyk(podobno lepiej wtedy zapalić) albo paliwo lotnicze(opał) podobno ma miejszą kszepliwość albo świece lepsze ,a cały czas jezdziłem na oręzadzie teraz mnie tkneło żeby z orleny nalać .
U nas było -23 wskazania termometru przy oknie drugie piętro olej mineralny auto stało około 20 godzin i musiałem trochę pokręcić tzn z pięć razy albo sześć tak po 3-4 sek.
Ale wkącu zaskoczył.
Jutro biorę taxi nie będę go męczył ,do pracy 5 km tak że nie opłaca się znęcać nad goferem zwawywszy że już za oknem -21!!!!! godz 16,30
I przebieg pewnie też nie ten około 350 000
Pozdrawiam klubowiczów.
Coś mi się nie chce wieżyć że przy minus 20 tak wam lekko zapalają i wogóle.
Nie mówie o tdi tylko o traktorach.
Albo wskazania termometrów u was szwankują ,albo kazdy dodaje albo macie w traktorach półsyntetyk(podobno lepiej wtedy zapalić) albo paliwo lotnicze(opał) podobno ma miejszą kszepliwość albo świece lepsze ,a cały czas jezdziłem na oręzadzie teraz mnie tkneło żeby z orleny nalać .
U nas było -23 wskazania termometru przy oknie drugie piętro olej mineralny auto stało około 20 godzin i musiałem trochę pokręcić tzn z pięć razy albo sześć tak po 3-4 sek.
Ale wkącu zaskoczył.
Jutro biorę taxi nie będę go męczył ,do pracy 5 km tak że nie opłaca się znęcać nad goferem zwawywszy że już za oknem -21!!!!! godz 16,30
I przebieg pewnie też nie ten około 350 000
Pozdrawiam klubowiczów.