problem z odpaleniem na bezncynie nieodpala a na lpg tak
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z odpaleniem na bezncynie nieodpala a na lpg tak
witam mam pewien problem ogolnie mam auto na benzyne i na gaz mam przelacznik na gaz i jak odpalam z benzyny to gdybym nieprzelaczyl go odrazu na gaz to by bezposrednio zgasl niewiem jaki jest tego powod gdy go nieprzelacze na lpg to gasnie nawet jak przygazuje i pote musze go chetlac z 10 razy zeby zalapal a gdy odrazu prtzelaczam na lpg to tricge popyrczy i juz jest na gazie wiec niwiem jaki jest tego powod swiece mam dobre kable chyba tez moze jakies propozycje co i jak zrobic zeby odpalal bo jak by nieodpalal na lpg to rozumiem ale na benzynie to powinien za pierwszym razie powinien cpachac jak to zrobic zeby bylo dobrze pozdraiwam
darek
jak to jest 1,6 na gaźniku obojętnie jakim, to tam masz mechaniczną pompkę paliwa napędzana z wałka pośredniego... często wyciera się krzywka od pompki i tak mocno juz się nie wychyla powodując, zbyt małe ciśnienie pompki... druga kwestia może byc taka że zaworki w pompce nie trzymają i paliwo się cofa z powrotem do zbiornika... od pompki do aku paliwa jest dosyc wysoki pionowy wąż i z tamtąd pewnie spływa paliwo... zdejmij przewód przy akumulatorze paliwa (taki zbiorniczek przykręcony nad świecami do pokrywy zaworów) ten co idzie od pompki i zakręć rozrusznikiem i zobacz czy podaje paliwo...