Przekłamany licznik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- holahola
- Użytkownik
- Kontakt:
Przekłamany licznik
Dzisiaj dostałem paczuszkę z licznikiem do swego golfa bo mój przestał się odzywać. Szybkie rozkręcano i z dwóch, powstał jeden. Wcześniej miałem prędkościomierz wyskalowany do 200 km/h, aktualnie do 220. Na pierwszy rzut oka, prędkościomierz zawyża prędkość. Nie miałem jak dokładnie sprawdzić prędkości, więc przejechałem trasę, którą często jeżdżę i liczniki kilometrów wskazał mi dokładnie taki dystans jaki powienien być.
Czy jest szansa, że prędkościomierz zawyża prędkość, a licznik kilometrów działa poprawnie? Co może być przyczyną zawyżania prędkości?
Dodam, że liczniki mają ten sam indeks 950, a z rad typu "kup sobie nowy" nie będę korzystał, gdyż w ciągu roku (od kiedy mam auto) jest to mój już 4 (!) prędkościomierz.
Pozdrawiam
Czy jest szansa, że prędkościomierz zawyża prędkość, a licznik kilometrów działa poprawnie? Co może być przyczyną zawyżania prędkości?
Dodam, że liczniki mają ten sam indeks 950, a z rad typu "kup sobie nowy" nie będę korzystał, gdyż w ciągu roku (od kiedy mam auto) jest to mój już 4 (!) prędkościomierz.
Pozdrawiam
Jednoosobowa ekipa VAGKostrzyn nad Odrą
rozbierz go jeszcze raz i sprawdz czy wskazowka jest dobrze zalozona moze sam a moze ktos przed toba zalozyl ja za bolcem a trzeba ja zalozyc przed bolcem na tarczy jest czerwona kreska to na nia trzeba ustawic wskazowke i lekko naciagajac wskazowke przestawic nad slupkiem ograniczajacym
http://picasaweb.google.com/John.Sciro/Spot30032008?authkey=MU91ofHT6_E
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Naprawić możesz to jedynie, ściągając wskazówke i przestawienie jej albo w lewo albo w prawo, to nie jest takie trudne tylko roboty jest z tym bo trzeba sie dostawać do wkazówki.
Ostatnio zmieniony śr cze 17, 2009 08:47 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jakie ustawianie na oko.... zejmi wskazówkę .... na cyferblacie masz za bolcem na dole taką malutką kreskę.... tam ustaw O i wepnij wskazówkę tak aby się licowała z tą kreseczką ... Następnie delikatnie przenieś ją nad bolcem .... złóż licznik i w drogę.... A jeszcze jakie masz koła czy zachowałeś odpowiednie proporcję --- cale felgi i profil opony... to też może być problrm z przekłamaniem ....
...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...