Witam ,
Podepnę się pod rozmowę. Moja Borówka z ASZ spala przy spokojnej jeździe 6,5 - 7,3 l po miescie w manualu - uważam że to dużo i początkowo szukałem co mogłoby być przyczyną.
Nic nie znalazłem.
Na trasie przy spokojnej jezdzie 90-130 spalanie jest zawsze wyższe od 5,5 l.
Po przejechaniu takie samej trasy poza miastem zderzak w zderzak (octavia 110 ASV) mi spalanie pokazuje 6,3 tam 4,8 l !! co mnie zaskakuje, wiem że tam jest VP no ale bez jaj !!
(wskazanie komputera ale jak sprawdzałem to u mnie prawie nic nie kłamie a w octavii trochę na korzyść - tzn nie ma nawet 0,5 l różnicy)
Podobnie była sytuacja jak jechałem zderzak w zderzak do Budapestu, inna Octavia 90 ALH na trasie wzięła ponad litr mniej. A ja mam 6 bieg !!
Na innej trasie na Słowenię różnica była jeszcze większa ale miałem rower na dachu ;P
Powiem tak, co to za korzyść z wsadzenia PD jak nigdzie tego nie widać. Kupić auto w VP zmienić program i przy takiej samej jeździe on będzie mniej palił.
Z silnika jestem bardzo Happy bo jak przycisnę to mam to co chciałem ale jak nie cisnę to
pali więcej niż powinien.
wg tabliczki:
http://www.vwgolf.pl/?page_id=30
miasto 7 -zgoda,
poza miastem 4,3 - BUUUUAHAHAHAHAHAH pokazcie mi takiego ASZ, jeszcze lepiej pokażcie co jest nie tak w moim ;)
średnie 5,3 - to też cheat jak nic teraz na kompie mam przejechane 2160 km średnia z tego to 6,8 l - ( ok 60% miasto )
Prawda jest taka że jeżeli chodzi o spalanie to wszyscy kłamią, producenci, użytkownicy, stronka autocentrum to nie powinna istnieć.
Jak mówi dr. House - Everybody lies !!! - z tego wynika że ja też ;)
pozdrawiam
rokoski
PS: Ja się nie skarże i ciesze się że mam vw ;)